Fotograf: Björn Sandberg

Det såg ut att bli en jobbig förlust på söndagskvällen på Vångavallen mot serieledande Degerfors IF. Men TFF, för dagen spelandes i rosa tröjor, tog fram den där viljan, viljan Blå Som Stål och tryckte in en kvitteringsboll - med bara sekunder kvar av matchen och det efter att ha spelat med en man mindre i ungefär en halvtimme.

Målskytten var inhoppande Carl Björk, ett perfekt tillfälle att göra sitt första mål i TFF-tröjan.

Trelleborgs FF - Degerfors IF, 1-1.

- Skön känsla såklart, vi visar stark moral - något vi gjort hela året tycker jag egentligen, säger Kristian Haynes direkt efter matchens slut.

- Det är ju fotboll, det kan räcka med en enda situation i straffområdet som idag. Vi samlar kraft i slutet för att göra ett drag, vi får några fasta situationer och kan lyfta in - och ja skönt.

Gästande Degerfors IF leder Superettan, samtidigt som Trelleborgs FF, för tillfället, är inblandat i getingboet kring kvalplatserna.

Första halvlek skulle sluta mållös på det regntunga Vångavallen i oktoberkvällen.

- De är bra Degerfors, så är det. Vi väljer en strategi att dra ner på tempot och ligga kompakt mellan lagdelarna för att stänga. Vi blir lite för passiva i första - samtidigt som de blir lite frustrerade över det.

- De hittar inte igenom, inte till solklara chanser.

Regnet bara forsade ner från himlen sedan också i andra halvlek. En andra halvlek som skulle visa sig bli riktigt spännande.

0-0 skulle hålla länge, där Trelleborgs FF höll Superettans målfarligaste grabbar borta länge från nätmaskorna. Man hade en strategi för matchen, en strategi som höll fram till ett direkt rött kort på Mouhammed-Ali Dhaini i matchens 63e minut.

- Den strategin höll fram till utvisningen. Vi går på knäna efter hand - över 90 minuter blir det tufft. Vi hade behövt ha ett bättre eget spel, men det är svårt. De står med en spelare, sen är resten framme och vinner tillbaka mycket.

- Jag uppfattar situationen med det röda kortet som felaktig, utifrån en böjd situation och Dhaini går på boll. Väldigt besviken över det.

Efter utvisningen tog Degerfors över mer och mer, mot ett vilt kämpande TFF. Degerfors IF tog ledningen i matchen sen i den 72a minuten.

Efter ledningsmålet tog Degerfors över än mer och hade både två och tre lägen att verkligen punktera matchen.

Men i den här matchen skulle det bara bli poäng, sköt inte Degerfors utanför så räddade Hampus Nilsson eller så var Isak Jönsson där och blockade.

- Grabbarna sliter fantastiskt, tredje matchen på kort tid - och allt att vinna idag egentligen, även om vi är piskade att ta poäng hela tiden nu.

När klockan tickade upp på nästan 95 minuter kom då sista chansen. En frispark utifrån, där alla - inklusive Hampus Nilsson befann sig i Degerfors straffområde.

Frisparken kom, Salif Camara Jönsson nickade ner - och Carl Björk pangade in kvitteringen på matchens sista spark. En spark som är jätteviktig inför de fem matcherna som återstår av Superettan.

- Heder till att vi fixar det - och hoppas att vi kan titta tillbaka på den här poängen som viktig när vi summerar 30 omgångar. Hoppas vi kan få en boost av det här.

- Vi sliter på, det är Championship-väder, Championship-matta - bara att ta på blåstället, fem matcher kvar.

Nästa match i Superettan är borta mot Västerås SK - söndagen den 1 november, avspark 17:30.

Trelleborgs FF spelade för kvällen i rosa tröjor, för att uppmärksamma den ständigt pågående kampen mot cancer. Tröjorna kommer att signeras och auktioneras ut så småningom - där alla pengar går oavkortat till cancerfonden. Läs mer här.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Kalle Larsson (ut 83), Anton Tideman - Niklas Vesterlund (ut 58), Haris Brkic, Mouhammed-Ali Dhaini (utv 63), Erik Andersson (ut 58) - Oscar Johansson, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Andreas Larsen, Fatawu Safiu (in 58), Henrik Johansson, Måns Söderqvist, Carl Björk (in 58), Fredrik Liverstam, Mattias Håkansson (in 83)


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 oktober, 2020
Kategori: A-lag