Fotograf: Björn Sandberg

På onsdagskvällen fortsätter Superettan med flera matcher, bland annat åker Trelleborgs FF till Eskilstuna för möte med AFC Eskilstuna - avspark 19:00 på Tunavallen.

Matchen ser du på Dplay.

- Igen en spännande utmaning, förra klarade vi - och vi ska göra allt vi kan för att få med oss något bra hem från Eskilstuna också. Vi måste spela smart, säger Kristian Haynes inför matchen.

I fredags tog Trelleborgs FF tre viktiga poäng på Umeå Energi Arena. Även om resan inte är riktigt lika lång till onsdagens match - så är den minst lika viktig.

Det är fortsatt oerhört jämnt i Superettan. Både Trelleborgs FF och AFC Eskilstuna har spelat in 25 poäng på 23 matcher, men där TFF ligger precis ovanför kvalstrecket och AFC Eskilstuna precis under.

- Det är ett lag som kommit igång här nu, även om de förlorade senast. Individuell kraft och kvalitet, är bra när de får träff. De har spelat lite olika, ställt upp lite olika - så man vet inte riktigt vad man får.

- Vi måste ha tålamod, det är något vi pratat om hela året. Men tålamod är något som är viktigt, inte minst imorgon. Förra matchen mot Umeå FC så hade de bollinnehavet men vi tog de tre poängen.

Efter fredagens match mot Umeå FC så reste laget hem i lördags och var lediga på söndagen. På måndagen och tisdagen tränade man på Vångavallens konstgräs - innan avfärd mot Eskilstuna.

Trelleborgs FF, som spelar sina hemmamatcher på Vångavallens gräsmatta, får nu två raka matcher på konstgräs. I fredags på Umeå Energi Arena - på onsdagen på Tunavallen.

- Det är absolut en fördel för oss, en fördel att inte behöva byta underlag, bara köra på från förra matchen.

Där sker några förändringar i truppen om man jämför med senast. Mouhammed-Ali Dhaini som var avstängd senast är åter i truppen - istället saknas Salif Camara Jönsson på grund av avstängning. 

Carl Björk saknas på grund av sjukdom och sedan innan saknas Bozidar Velickovic och Fredrik Liverstam på grund av skador - dessutom Herman Hallberg som fortfarande har ömma ljumskar.

Matchen AFC Eskilstuna - Trelleborgs FF har avspark 19:00 på Tunavallen. Matchen sänds på Dplay - klickar du här så stöttar du samtidigt Trelleborgs FF.

Trupp:

Hampus Nilsson, Andreas Larsen, Totte Holmkvist, Anton Tideman, Fritiof Björkén, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Fritiof Hellichius, Niklas Vesterlund, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic, Erik Andersson, Måns Söderqvist, Oscar Johansson, Mattias Håkansson, Fatawu Safiu.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 20 oktober, 2020
Kategori: A-lag