Fotograf: Björn Sandberg

Det var kallt och ruggigt på Umeå Energi Arena på fredagskvällen. Kallt och ruggigt - men samtidigt otroligt svettigt, detta när Trelleborgs FF besegrade Umeå FC med 1-0.

Matchens enda mål prickade Niklas Vesterlund in i början på andra halvlek. Vesterlunds mål med högerfoten gav tre poäng hem till Trelleborg och är superviktiga för fortsättningen av Superettan.

- Otroligt skönt med tre poäng, en lättnad. Det är något speciellt med 1-0-segrar också - skönt att vi kan få det med oss, få med oss tre poäng hem till Trelleborg, säger Kristian Haynes direkt efter matchen.

- Mycket som står på spel när man åker upp hit till Umeå i en sån här typ av match - där de också vill åt poängen lika mycket som vi. Skönt, vi var i behov av känslan lika mycket som poängen.

Det var två lag som båda ville åt de tre poängen på Umeå Energi Arena på fredagskvällen. Första halvlek skulle sluta mållös, 0-0, där de båda lagen hade chanser - men där Umeå FC var närmast mål.

Det var efter halva första halvlek som Umeå slog ett högerinlägg och där Rodin Deprem var först i straffområdet. Bollen studsade mot TFFs vänstra stolpe och såg ut att vara på väg in i mål - men Andreas Larsen stod för en närmast fantomräddning och höll bollen borta från nät.

- Matchen i sig var kanske tråkig om man tittade på den. Vi är bra bakåt, men kommer inte riktigt igång i början framåt. Umeå å sin sida hittade inte igenom oss, förutom vid ett tillfälle där Larsen räddar.

- Vi växer in i det bättre och skapar någon chans, som gav oss lite mod och självförtroende.

Direkt i andra halvlek sen så skulle då matchens enda mål komma - genom en ovan målskytt.

Efter en misslyckad hörna slog Oscar Johansson en lång boll mot Umeås straffområde, en boll som Salif Camara Jönsson kom högst på och nickade fram till Niklas Vesterlund. Niklas slog till direkt på volley och bollen - gick i mål.

- Salif är otroligt stark i de där lägena, att nicka ner den till Niklas.

- Niklas fick kröna flera bra insatser med målet idag, han har varit lite av en städgumma hittills och spelat på lite olika positioner. Oerhört lojal och proffsig. Tror till och med att det är hans första mål på seniornivå - alla i laget gläds med honom.

Efter målet var det ett vilt kämpande Umeå FC som försökte få till en kvittering. I den 93e matchminuten fick hemmalaget en sista chans, en bra sådan, en hörna som nickades - men åter gjorde Andreas Larsen en fin räddning.

Trots press från hemmalaget Umeå FC så behöll TFFarna lugnet, visade Vilja Blå Som Stål - och bärgade en viktig trepoängare.

- Ska inte säga att det kändes lugnt i slutet, för det är det aldrig. Men det kändes tryggt, det ven liksom inte in bollar direkt, vi fick en behaglig resa liksom.

- De ändrade i slutet att gå från mer spelande till att slå långbollar, precis som vi gjort i några matcher. Vi korrigerade efterhand, vi drog ner Salif Camara Jönsson som en extra back och vi hade total dominans i luftrummet.

Laget sover över i Umeå, på lördagen åker man hem till Trelleborg och Vångavallen igen, med tre poäng i bagaget. Den långa hemresan blev väsentligt kortare med segern.

- Slutsignalen idag var som ljuv musik. Nu njuter vi av detta i 24 timmar - sen kör vi vidare mot nya mål.

Nästa match i Superettan är redan på onsdag - borta mot AFC Eskilstuna.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritiof Björkén, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Anton Tideman - Erik Andersson (ut 63), Haris Brkic, Oscar Johansson, Niklas Vesterlund - Salif Camara Jönsson, Fatawu Safiu (ut 90).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Henrik Johansson, Måns Söderqvist (in 63), Carl Björk, Mattias Håkansson (in 90), Noah Tillberg, Fritiof Hellichius.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 16 oktober, 2020
Kategori: A-lag