Fotograf: Björn Sandberg

På fredagen är det åter match i Superettan, denna gången borta mot Umeå FC. Matchen spelas på Umeå Energi Arena, med avspark 19:00. Du ser matchen på Dplay.

På torsdagseftermiddagen påbörjade laget resan mot Umeå. Först flyg Kastrup - Arlanda och sedan flyg Arlanda - Umeå. I Umeå kommer man sedan övernatta inför fredagens batalj.

- Allt har funkat bra än så länge, vi åker upp nu idag och har sedan en heldag i Umeå imorgon - allt för att få det så bra inför matchen som möjligt, säger Kristian Haynes från Arlanda i väntan på vidare flyg.

I Superettan har Trelleborgs FF två raka oavgjorda matcher, mot Norrby IF (2-2) och Akropolis IF (1-1).

Efter två raka hemmamatcher väntar nu två raka borta matcher, första stoppet är den i särklass längsta bortamatchen för året - borta mot Umeå FC.

- Förberedelserna har varit bra, vi har fått en bra träningsvecka på oss inför morgondagens match. Sen får vi se efteråt hur väl vi kan sy ihop matchen.

Där är några förändringar i truppen jämfört med senast hemma mot Akropolis IF. Fredrik Liverstam och Bozidar Velickovic saknas på grund av skador, Herman Hallberg lastas av på grund av ömmande ljumskar, Mouhammed-Ali Dhaini är avstängd.

- Med Dhainis avstängning och skadorna, så har vi kompletterat med två yngre killar - i Noah Tillberg och Fritiof Hellichius.

Matchen är viktig, inte bara för Trelleborgs FF utan även för hemmalaget Umeå FC. Båda lagen ligger i de nedre regionerna och suktar efter poäng.

- Vi vet mycket väl var vi befinner oss och vad vi måste göra, vad som behövs. De är också i ett läge där de behöver ta poäng så det blir en spännande utmaning. Vi är laddade för match.

Du ser Umeå FC - Trelleborgs FF på Dplay - klicka här och du stöttar samtidigt Trelleborgs FF.

Trupp:

Hampus Nilsson, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Totte Holmkvist, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Anton Tideman, Haris Brkic, Mattias Håkansson, Noah Tillberg, Fritiof Hellichius, Henrik Johansson, Erik Andersson, Oscar Johansson, Salif Camara Jönsson, Måns Söderqvist, Fatawu Safiu, Carl Björk.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 oktober, 2020
Kategori: A-lag