Fotograf: Björn Sandberg

För andra matchen i rad kvitterade TFF sent på Vångavallen och räddade en poäng i slutminuterna. Den här gången var det i matchens absolut sista minut som Haris Brkic räddade 1-1 mot Akropolis.

- Känslan från matchen i efterhand är helt okej, säger poängräddaren. De är högt upp i tabellen och jag tycker att vi gör en bra första halvlek. Sen får vi ett tidigt baklängesmål i andra, vilket är lite typisk utifrån var vi ligger i tabellen. Vi fick en uppförsbacke, men vi lyckas göra 1-1, och jag hoppas denna poäng visar sig bli viktig i slutändan.

När domaren pekade på straffpunkten vid ställningen 0-1 hade matchuret just passerat 93 minuter. Haris Brkic kände direkt att han ville ta chansen att bli poängräddare.

- Jag snackade lite innan matchen med ”Salle” (Salif Camara Jönsson) och jag sade att jag är redo om vi får en straff, säger Haris Brkic. Han är rutinerad med sin ålder och allt han har åstadkommit, men jag tittade bara på honom och tecknade att jag kunde ta den. Jag kände att det funkat bra i matchen, jag gjorde mål senast och självförtroendet är bra. Jag tänkte bara, ge mig bollen så ska den in.

Var du inte nervös?
- Faktiskt inte så om jag ska vara ärlig. Klart att man hade lite tankar i huvudet, men jag tänkte bara att det är större chans att jag gör mål och blir poängräddare än att jag missar. Jag skulle bara göra mål, det var det enda jag hade i huvudet, och så blev det också.

Var du säker på var du skulle lägga bollen?
- Det tog lite tid innan jag skulle slå den, jag vet inte varför, men mitt fokus var bara att lägga bollen på straffpunkten och smälla in den. Jag är väldigt kylig i mig själv, så det var bara att vänta ut målvakten. Jag lade den i ena hörnet och han slängde sig i det andra. Jag visste att den skulle in.

Haris Brkic gjorde sin andra match från start, och även mål för andra matchen, i rad.

- Det har känts bra faktiskt, säger Haris Brkic. Jag har jobbat otroligt hårt på träningarna och verkligen försökt göra det bra. Jag har bara tänkt att jag ska in i startelvan eller vara den förste som ska hoppa in när jag suttit på bänken. Jag har inte spelat så mycket på slutet, men man måste respektera tränarens beslut, och nu har jag känt att det öppnat upp sig och att jag fått tillbaka tränarnas förtroende. Jag har känt mig redo, och nu har det äntligen gett lite utdelning.

Själva matchen då? TFF gjorde en fin första halvlek och hade möjligheter att ta ledningen, men matchen var mållös i paus och sedan kom kallduschen.

- Planen var att inte gå in och släppa in ett tidigt baklängesmål, vilket vi gjort ofta, säger Haris Brkic. Jag tycker ändå att vi hade halvchanser i första halvlek för att sätta dit ett mål. Första halvlek var godkänd, sen gör de sitt mål tidigt i andra halvlek, men vi står upp bra och tar fajten.

Känslan är att vi fortsatt har lite svårt att skapa farliga chanser?
- Vi hade mycket defensivt fokus på försäsongen där vi satte en hyfsad grund, även om vi släppt in lite tidiga och billiga baklängesmål. Men det är inte så att lagen spelar ut oss. Offensivt har vi jobbat mycket med sista tredjedelen, vi måste finslipa sista tredjedelen.

TFF var i Sundsvall för två veckor sedan, och i veckan väntar ytterligare en långresa inför mötet med Umeå FC borta på fredag kväll.

- Egentligen är det bara att gå ut på banan igen, försöka göra bra träningar och hela laget måste steppa upp lite. Vi ligger där vi ligger av en anledning, det är inget vi tänker på, utan vi ska upp på hästen igen och försöka vinna mot Umeå borta. Vi har lite flyt att vi möter bottenlag, varenda match kan ge en sexpoängare, vi har nästan allt i egna händer.

Samtidigt ger det en viss press?
- Vi lever det livet där vi valt att vara fotbollsspelare. Ibland går det bra och ibland går det dåligt. Det är alltid kul med lite press, vi löste det ifjol och förhoppningsvis löser vi det i år också, avslutar Haris Brkic.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 11 oktober, 2020
Kategori: A-lag