Fotograf: Björn Sandberg

På ett blött och svårspelat Vångavallen spelade Trelleborgs FF oavgjort med Akropolis IF på lördagen.

Det var skitväder och det var en skitmatch - egentligen enda ljusglimtarna var solen i paus och Haris Brkics straff, som räddade en poäng, i allra sista sekund.

- Starkt av Haris i sista delen, domaren hjälpte inte riktigt honom. Tar lång tid innan straffen slås. Men skönt att han fick sätta dit den på det sättet, säger Kristian Haynes direkt efter matchens slut.

- Vill väl säga att första halvlek är ändå ganska bra. Tycker att vi för en gångs skull inte känner någon större oro. De provocerar inte oss särskilt mycket, vi är ganska bra i försvaret.

Det började droppa regn precis innan matchen skulle starta, redan klockan 13:00 på lördagen. När matchen väl var igång öppnade himlen sig - och det rejält.

Det var stundtals svårspelat, men Trelleborgs FF var det bättre laget i första halvlek.

- Vi ville försvara oss med alla elva man idag och det gör vi rätt så bra. De har svårt att hitta inträde, vi sitter på bollen lite mer. Vi har problem med att lyckas göra det till kvalificerade målchanser, men det kändes ändå att det var lite betryggande - gav lite självförtroende inför andra.

I andra halvlek var det ändå Andreas Larsen som först fick hämta bollen i nätet bakom sig. I matchens 51a minut så kom det ett lågt inlägg från vänster som likt en flipperkula damp ner hos Marcurs Burman. Från nära håll gjorde han 1-0 till Akropolis.

- Målet blir en faktor som påverkar utgången i matchen. De ligger här på Vångavallen och fiskar ett mål, ett konstgräslag i vanliga fall med dessa förutsättningarna.

- Akropolis, avslappnade, de kommer hit med häng uppåt. Svårbesegrade. Vi blir ju för låga vid deras mål, bollen studsar deras väg - och det känns jäkligt billigt igen.

Efter målet hade TFF det svårt att göra något bra med bollen. I förra matchen mot Norrby kom TFF ut till andra halvlek som ett annat lag. På lördagen var det annorlunda.

- Ett tag kändes det svårt att använda oss av moralen vi haft att komma igen. Förra matchen gav en annan effekt än idag.

I slutet chansade hemmalaget med att ta upp store och bökiga Isak Jönsson på topp. Ett drag som skulle visa sig lyckat.

Och det skulle bli kvittering, detta efter att inhoppande Fatawu Safiu skjutit en boll på försvarande Akropolis-spelare. Bollen studsade rätt och gav TFF en straff som Haris Brkic satte i mål.

- Vi gjorde en bedömning att växla upp, lyfta upp laget efter hand. Sista planen med Isak, att inte göra den för tidigt och få ett mål till i baken. Timingen blev bra med Isak, bland annat nån fast situation som vi borde gjort mål på.

- Kanske kan man vara glad för en poäng imorgon, men idag känns det besviket. Detta var en match vi hade behövt vinna.

Matchen på lördagen mellan Trelleborgs FF - Akropolis IF slutade alltså 1-1. Precis som matchen på Grimsta IP blev det vars en poäng.

Nästa match i Superettan är borta mot Umeå FC.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritiof Björkén, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Anton Tideman - Erik Andersson (ut 87), Mouhammed-Ali Dhaini (ut 70), Haris Brkic, Niklas Vesterlund (ut 70) - Oscar Johansson, Salif Camara Jönsson. 

Avbytare:

Hampus Nilsson, Henrik Johansson, Fatawu Safiu (in 70), Måns Söderqvist, Carl Björk (in 70), Mattias Håkansson (in 87), Totte Holmkvist.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 10 oktober, 2020
Kategori: A-lag