Fotograf: Björn Sandberg

Ny match i Superettan på lördagen, när Akropolis IF kommer på besök till Vångavallen i Trelleborg.

Matchen, som har avspark redan 13:00, visas som vanligt på Dplay.

Hemmalaget TFF kommer närmast från ett oavgjort resultat mot Norrby IF, där andra halvlek var mycket bättre än den första.

Förhoppningsvis kan en poäng i måndags bli tre poäng på lördagen.

- Vi tar med oss slutet av Norrby-matchen in i morgondagens match, försöka starta därifrån, säger Kristian Haynes inför matchen.

- Vi måste kriga med vårt eget, hålla fokus på det vi ska göra och inte sättas oss i konstiga situationer. Vi måste utnyttja det vi är bra på.

Akropolis IF är ett lag som är svåra att slå, ett lag som ofta kommer tillbaka i matcher. Bland annat var det exakt det som hände när lagen möttes på Grimsta IP. Där TFF hade ledningen med 2-0 - men matchen slutade 2-2.

Gästande Akropolis IF är annars det lag i Superettan som gått av flest matcher med kryss, 12 gånger på 21 matcher.

- Akropolis IF är en nykomling man inte riktigt visste var man hade från början - men de har gjort det bra. Har häng på kvalplatsen uppåt, vilket är strongt.

- De kommer ofta tillbaka i matcher - bra på att göra mål. De är bra framåt och är farliga, individuellt skickliga.

Där sker några förändringar i truppen till imorgon. Fredrik Liverstam som tvingades utgå i matchen mot Norrby IF är borta, likaså Herman Hallberg som har ömma ljumskar och måste tyvärr lastas av i morgondagens match.

Istället för Fredrik och Herman går Henrik Johansson och Totte Holmkvist in i truppen. Matchen, med avspark 13:00, ser du som sagt på Dplay - klickar du här stöttar du samtidigt Trelleborgs FF.

- Vi vet vad vi måste göra, hela veckan sedan Norrby-matchen har gått åt till att förbereda oss inför morgondagens match på bästa sätt.

Preliminär trupp:

Hampus Nilsson, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Totte Holmkvist, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Anton Tideman, Haris Brkic, Mattias Håkansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Henrik Johansson, Erik Andersson, Oscar Johansson, Salif Camara Jönsson, Måns Söderqvist, Fatawu Safiu, Carl Björk.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 9 oktober, 2020
Kategori: A-lag