Under tisdagsmorgonen hölls en välbesökt nätverksträff, som var årets sjunde, där vi återigen träffades på Trelleborgs GK och Bistro Links. Under tiden vi njöt av en god frukost fick vi inledningsvis lyssna till Anders Nyhagen från Arbetsförmedlingen och Christofer Gasslander från Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs Kommun. De pratade om den inställda Karriärdagen 2020 och berättade också om kommande idéer där företag kommer kunna vända sig till de båda parterna och få hjälp gällande att anställa, utbilda och se på kommande behov. Mer information kommer att skickas ut till våra Nätverkspartners.

Därefter tog vår Boxen-partner Mellby Gårds VD Johan Andersson vid. Johan pratade om året som varit och hur man i Mellby Gård tacklat svårigheterna som pandemin inneburit. Han pratade också om hur digitaliseringen pandemin tvingat fram kan ändra sättet att arbeta på i framtiden.

Vidare kom Johan in på Mellby Gårds stöttning av Trelleborgs FF och vad klubben betytt för både honom och hans far Rune Andersson under många år. Han utvecklade också tankarna om den långsiktiga satsning Mellby Gård presenterade tillsammans med TFF i början av 2019 via ett investeringsbolag.

- Det har varit många frågor om själva bolaget och hur det ska fungera, men det är ett bolag där Trelleborgs FF har 51% av rösterna och bestämmer alltså över bolaget och Mellby Gård står för kapitalet, berättade Johan Andersson.

- Syftet med bolaget är att kunna göra spelarförvärv och kunna finansiera övergångar där bolaget också har möjlighet att stå för en så kallad sign on-bonus. Men tanken med bolagets kapital och medel är inte att betala en spelares lön eller för att på något sätt kompensera för ökade kostnader i TFF:s budget och så vidare.

Slutligen blev det ett bra mingel där det var ett härligt sorl i hela lokalen och som fortsatte en bra stund efter avslutad frukost. Vi vill rikta ett stort tack till alla som var med oss denna morgon.

Är du nyfiken på vårt uppskattade nätverk? Vill du ha möjlighet att besöka en av våra nätverksträffar som gäst? Hör av dig till vår Administrativa Chef Hans Torsmar på hans.torsmar@tff.m.se med dina funderingar så hoppas vi att vi ses vid en träff framöver.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 7 oktober, 2020
Kategori: Marknad