Fotograf: Björn Sandberg

Det var viktiga poäng på spel i Superettan på Vångavallen på måndagskvällen, detta när Norrby IF kom på besök. En match mellan två poängtörstande lag. 

Matchen skulle dock sluta oavgjort 2-2 och vars en poäng. Efteråt var det besviket, inte minst i hemmalaget Trelleborgs FF.

- Besviken, idag kan jag inte luta mig tillbaka på att vi hämtar upp 2-0-underläge. Vi sätter oss själva i den situationen efter en så svag första halvlek som vi faktiskt gör, säger Kristian Haynes efter matchen.

Gästande Norrby IF tog ledningen redan i den åttonde minuten, på deras egentligen första målchans. En hörna där bollen först gick i ribban och sedan i mål på returen.

- Vi jobbar mycket i veckorna med förberedelser, men släpper in mål på deras första målchans som är en hörna från ingenstans.

Norrby IF utökade sedan också ledningen genom Oke Akpoveta - en riktig kalasträff upp i Andreas Larsens högra kryss och vacker strut.

TFF och Haris Brkic reducerade sedan med ett fint avslut nere vid stolproten hos Norrby-målvakten innan paus.

- Vi har inte råd att släppa in såna mål när vi ligger där vi ligger - och vill vinna matcher på hemmaplan.

- I andra halvlek så visar vi hur det ska se ut. Det är så som vi spelade i andra halvlek vi vill att det ska se ut från början.

I andra halvlek tryckte TFF på rejält och var det bättre laget. Carl Björk byttes in i paus istället för Erik Andersson och var en bra injektion i hemmalagets anfallsspel.

Kvitteringen skulle också komma, även om det var sent i matchen. Oscar Johanssons skott studsade rätt, studsade i mål. Förutom kvitteringsmålet hade hemmalaget massvis med chanser.

- Som spelare måste man kunna hantera detta - för annars får man göra nåt annat. Ta ansvar för saker, vilket vi också gör i andra halvlek - men bara det att då stod det redan 2-1 till Norrby.

Några som gjorde bra ifrån sig i matchen var Haris Brkic, inhoppande Isak Jönsson och Mouhammed-Ali Dhaini.

Isak Jönsson hoppade in i första halvlek efter att Fredrik Liverstam tvingats bryta.

- Tacksam för Haris mål - tacksam för Haris insats i matchen. Han får chansen idag och går in och visar egentligen hela vägen från början. Glad över valet att spela honom och glad över hans insats.

- Olyckligt med Liverstam och Isak Jönsson får en taskig uppgift, men löser den bra - är bra och jäkligt resolut.

- Dhaini städar enormt mycket, bläckfisken kallad - han plockar upp allt i dueller. Ett viktigt ankare för oss.

Matchen slutade 2-2, TFF vände underläge och noll poäng till oavgjort och iallafall ett poäng - även om det var tre man såklart ville ha.

- Vi har lägena, men känns bara jobbigt att vi hamnar i sånt skit som vi inte behöver hamna i.

Nu väntar ny viktig hemmamatch - på lördag mot Akropolis IF. Avspark redan 13:00.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam (ut 17), Kalle Larsson, Anton Tideman - Haris Brkic (ut 88), Herman Hallberg (ut 62), Mouhammed-Ali Dhaini, Erik Andersson (ut 46) - Oscar Johansson, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Hampus Nilsson, Niklas Vesterlund (in 88), Fatawu Safiu (in 62), Måns Söderqvist, Isak Jönsson (in 17), Carl Björk (in 46), Mattias Håkansson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 5 oktober, 2020
Kategori: A-lag