Fotograf: Björn Sandberg

Andreas Larsen har spenderat de flesta av årets matcher som avbytare på läktaren, men efter Hampus Nilssons huvudskada i mitten på september har Larsen vaktat målet under fyra raka matcher.

- Det är en bra känsla att spela matcher, det är lite ovant, men skönt att spela fotboll igen, säger Andreas Larsen.

Målvakten har haft en ordinarie plats i de klubbar han varit i under de senaste åren, så situationen som reserv i år har varit ny för honom.

- Det är klart det är tufft att sitta på bänken, säger Larsen. Speciellt som målvakt är det tufft, för det finns bara en plats att spela om, och spelar du inte så sitter du på bänken. Det är klart att när man varit förstemålvakt året innan så känns det inte bra när man hamnar på bänken året efter.

Eftersom U21-serien har ställts in i år har målvaktsreserven inte fått spela några matcher överhuvudtaget. Någon större ringrostighet har dock inte gått att skönja under de fyra matcher han nu har vaktat buren.

- Jag tycker ändå formen har sett rätt så bra ut, säger Andreas Larsen. Jag har tränat på bra länge, men det är klart att när man inte spelat på länge så tappar man samarbetet och kommunikationen med backlinjen, men jag tycker det har gått riktigt bra i alla fyra matcher. Jag tycker att jag är i fin form.

När TFF laddar inför måndagens hemmamöte med Norrby IF är målvaktskonkurrenten Hampus Nilsson åter i truppen efter närmare tre veckors frånvaro. Dock talar mycket för att Andreas Larsen kommer att vakta målet under måndagen. Huruvida det blir en fortsättningen även därefter återstår att se. 

- Det är svårt att säga, jag tänker inte så mycket på det just nu, säger Andreas Larsen. Just nu fokuserar jag bara på nästa match mot Norrby och att säkra Trelleborg kvar i Superettan. Det är bara det fokus jag har just nu och att göra mitt bästa nästa match.

Även Andreas Larsen har haft lite skadekänningar i veckan och till följd av det stått över träningar samt cupmatchen med Torns IF. Nu har han dock varit i träning sedan i lördags och känner sig redo för spel.

- Det känns bra i kroppen och jag har det fint, säger Andreas Larsen. Jag har bara haft lite känning, men det är lugnt, jag har en bra känsla framför mig till måndag.

TFF:s övertidsseger i Svenska Cupen i onsdags var lagets första vinst sedan Superettansegern borta mot morgondagens motståndare Norrby IF den 16:e augusti. Förhoppningsvis var veckans cupseger starten på ett trendbrott.

- Det har så klart att varit en tung period där vi inte haft turen med oss i vissa matcher, säger Andreas Larsen. Klart att det ger en stärkande känsla att gå in och vinna i onsdags, speciellt när vi får mål emot oss på tilläggstid, men ändå kommer tillbaka och gör två mål och vinner matchen. Skönt att se att pojkarna kunde göra jobbet och få en bra vinst.

Hur går det mot Norrby på måndag?
- Jag tycker att vi ska fortsätta spela som vi gjorde mot Sundsvall då vi gjorde en helt okej match. Vi ska ta med oss de bitarna i spelet så tror jag det kommer bli en bra match för oss.

För TFF:s del har nedflyttningsstrecket kommit allt närmare de senaste veckorna, varför det är viktigt att börja inkassera trepoängare på nytt.

- Det var lite samma sak förra året, konstaterar Andreas Larsen. Det är tätt i tabellen och det är många lag som kan gå upp och ner genom att vinna en match. Vi ska hålla fokus på vårt eget och påverka vår egen position i tabellen. Om vi kan göra det på ett bra sätt så kommer det gå bra, avslutar Andreas Larsen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 4 oktober, 2020
Kategori: A-lag