Fotograf: Björn Sandberg

Att Torns IF är svåra att besegra på Tornvallen fick Trelleborgs FF erfara på onsdagen. Efter förlängning och onödigt stor dramatik - så gick Trelleborgs FF vidare till Svenska Cupens gruppspel.

Torns IF - Trelleborgs FF, 2-3 efter förlängning.

- Vi hade en uppgift framför oss idag och vi löste den, bra att vi löste gruppspelet - men vi kanske inte hade behövt förlängningen, säger Kristian Haynes efter matchen.

Torns IF som till vardags håller till i Division 1 Södra är svåra att slå på sitt Tornvallen. I seriespelet är Torns IF faktiskt obesegrade där och har bara släppt in 5 mål.

Men det var Trelleborgs FF som tog ledningen tidigt i matchen genom Christian Thobo Køhler.

0-1 i matchen skulle stå sig länge, väldigt länge, innan Dino Mesic kvitterade matchen precis innan de 90 spelade.

1-1 - och förlängning, Torns IF red på 1-1-vågen in i förlängningen och tog där tjusigt ledningen.

Därefter hade både Haris Brkic och en spelare i Torn jättelägen - där Tornspelaren sköt knallhårt i Merlin Nuhanovics stolpe.

Förlängningstiden tickade och det såg ut som att Torns IF skulle vinna matchen med sin 2-1-ledning. Men, så hände det - en vändning av märkligare slag.

Först kvitterade Fatawu Safiu i den 118e minuten till 2-2 och bara sekunder senare avgjorde alltså Mattias Håkansson.

- Man har stor respekt för såna här matcher, vi kommer dit och för dem är det årets match. Vi löste det. Torn är kända för att verkligen köra hela vägen och det gör de idag.

Bland de positivare bitarna var det ynglingarna Haris Brkic, Merlin Nuhanovic och Totte Holmkvist som visade upp fina takter. Där de två sistnämnda gjorde tävlingsdebut i TFF-tröjan på A-lagsnivå.

Segern mot Torns IF innebär att Trelleborgs FF får spela gruppspelet i Svenska Cupen.

Nu väntar fortsättning i Superettan och viktiga matcher, med början på måndag mot Norrby IF.

- Nu lägger vi vårt fulla fokus på Superettans sista matcher och hoppas att vi får någon injektion av att vi vände i slutet.

Startuppställning:

Merlin Nuhanovic - Niklas Vesterlund, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Totte Holmkvist - Henrik Johansson, Haris Brkic, Christian Thobo Køhler, Måns Söderqvist - Fatawu Safiu, Mattias Håkansson.

Avbytare:

Edwin Hansson, Fritiof Björkén, Anton Tideman, Erik Andersson, Mouhammed-Ali Dhaini, Erik Rasmusson, Hjalmar Javefors.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 30 september, 2020
Kategori: A-lag