Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen besegrade TFF-damerna Färjestadens GoIF på bortaplan. Med seger mot Färjestaden - så avslutar damerna sitt Division 1 Södra med tre poäng.

Matchen, som slutade med 4-0-seger, var annars ingen höjdare på ett blåsigt och höstlikt Tallhöjdens IP.

Målen för Trelleborgs FF gjordes av Elin Engbe x2, Anna Plantin och Viktoria Persson.

- Det var egentligen ingen bra match, säger damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

- Det var tyvärr mycket slarv, det var okoncentrerat helt enkelt - men vi vann, gjorde vad vi skulle. Men man ska ändå åka buss lång tid, spela match, sen åka hem igen.

Det är en seger med något av förlustkänsla. En seger och tre poäng, men hoppet om förstaplatsen i Division 1 Södra är borta och andraplatsen är också den på väg bort - därav förlustkänslan.

- Hade det varit match mot Färjestaden för några veckor sedan - så hade resultatet varit ett helt annat och mycket större siffror. Idag gör vi tidigt 1-0 genom Elin Engbe, men sen är vi dåligt på det.

- 20 minuter in i andra så rättar vi till det något när Elin gör sitt andra mål. Efter det så rullar allt på, Anna och Viktoria gör också mål. Men det var ingen höjdare det här. Men vi åker upp hit och gör vårt.

Borgeby FK leder serien med 25 poäng, Trelleborgs FF tvåa på 23 poäng, Eskilsminne IF trea på 22.

Av de tre lagen är det endast TFF som spelat färdigt alla matcher. Borgeby och Eskilsminne har vars en match kvar och det krävs att Eskilsminne IF förlorar sin sista match om det ska bli en andraplats för TFF-damerna.

Du ser hela tabellen för damerna här.

- Kryssen mot Borgeby och Bromölla är de som stör mig mest, hade vi istället vunnit där - så hade det sett helt annorlunda ut nu.

Trupp:

Erika Nykjaer, Ebba Jahnfors, Anna Plantin, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Matilda Liljefors, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Elina Lenir, Emy Alerskans, Rebecka Söholt, Viktoria Persson, Sofie Alerskans.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 september, 2020
Kategori: A-lag