Fotograf: Björn Sandberg

Kalle Larsson saknade helt rutin från elitfotbollen när han anslöt till Trelleborgs FF för en månad sedan. Nu har han redan hunnit med ett flertal matcher från start i Superettan.

- Det känns naturligtvis jätteroligt, säger Kalle Larsson. Det är en spännande utmaning jag har framför mig och jag tycker att jag kommit in i gänget. Jag har spelat mycket matcher från start redan, vilket betyder mycket för självförtroendet. Det är ett härligt gäng som jag tycker att jag kommit in i på ett bra sätt

Nu drygt fyra veckor efter att han signerade ett avtal på två och ett halvt år med TFF har han redan hunnit med tre matcher från start och ett inhopp i serien.

- För min del var det bara att komma in i träning och göra debut så snabbt som möjligt, säger Kalle Larsson. Jag fick ganska snabbt ett bra inhopp mot J-södra. Sedan har vi haft lite skador, vilket gynnat mig för egen del med speltid. Egentligen har jag bara gått in och kört mitt race och gjort mitt bästa för klubben.

Bland TFF-anhängare har mittbacken hyllats för sina insatser i nya klubben. Huvudpersonen själv är också hyggligt tillfreds med vad han presterat.

- Med tanke på att jag kommer från Division ett och det här är ett steg högre upp i seriesystemet så är jag väldigt nöjd, säger han. Samtidigt vet jag att jag har mer att bevisa och jag är hungrig för mer.

Vad är du mest nöjd med i dina prestationer?
- Jag har börjat visa lite mer av mina fötter, men där är mycket mer att erbjuda. Jag ska ta för mig lite mer när vi äger boll i uppspelsfasen. Jag tycker att jag visat upp min passningsfot och min fysik, även om där finns mer att erbjuda.

Kalle Larsson har hunnit fylla 22 år och har de senaste åren presterat väl i Lunds BK:s gula tröja, de flesta av säsongerna i Division ett. En flytt till elitfotbollen har tidigare varit på tapeten, men först nu blev det ett faktum. Larsson trivs som fisken i vattnet med sin nya tillvaro.

- Det är som jag tidigare har sagt helt fantastiskt, säger Kalle Larsson. Det är något jag kämpat väldigt, väldigt hårt för under en lång period. Därför känns det väldigt underbart att få spendera dagarna som fotbollsspelare. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse.

Hur har vardagen förändrats?
- Vardagarna har blivit lite annorlunda. Innan tränade jag kvällar vid femtiden i LBK och jag bodde femhundra meter från anläggningen, men nu blir det lite pendling från Lund. Nu tränar vi på morgnarna, vilket ger mer fritid på eftermiddagar och kvällar. Det gynnar mina studier, för nu kan jag fokusera på det på ett annat sätt. Kombinationen där har jag fått till på ett bra sätt, vilket känns bra.

Om det individuellt känts bra för Kalle Larsson sedan ankomsten till TFF så har känslan varit desto sämre för laget som helhet. TFF bröt en förlustsvit senast i och med poängen på Vångavallen, men laget har inte vunnit på sex matcher.

- Resultatmässigt har vi inte fått med oss riktigt vad vi vill, säger Kalle Larsson. Vi hade fyra raka förluster, men sån tur var fick vi brutit förlustsviten mot Örgryte. Det är egentligen bara att spinna vidare på det. Vi har en väldigt duktig trupp med bra fotbollsspelare som kan nå bättre resultat, det har spelarna visat tidigare. Vi är inte nöjda med resultaten på sistone, men jag är inte orolig. Jag är övertygad om att vi kommer resa oss hela gänget och plocka de poäng som krävs.

Oaktat Kalle Larssons övertygelse om att laget kommer att resa sig, så går det inte att komma ifrån det faktum att tabellbotten kommit nära efter de senaste veckornas svaga poängskörd. Kalle Larsson har blivit varse om att det svänger snabbt då TFF vid hans ankomst parkerade på övre halvan i Superettan.

- Så kan det vara för alla lag. Vi var i en position i Lunds BK där vi ledde Division ett efter åtta omgångar, men sen torskade vi några matcher och då var vi plötsligt några poäng från negativt kvalspel. Det kan hända alla lag, för det är en jämn serie. Vi har kommit in i en tuff period, det är inte mycket att orda om. Det är bara att gå ut och köra och få prestationerna gjorda.

TFF-truppen har nu över en vecka mellan matcherna, men så väntar också en långresa till helgen och sedermera en cupmatch i nästa vecka. På söndag tar laget sig an Gif Sundsvall på bortaplan.

- Det kommer bli en tuff match som alla andra, vi tar den som vilken match som helst, menar Kalle Larsson. Nu kommer de från en tuff period, men de vann senast med 1-0 mot Norrby, så nu har de kanske fått vind i seglen på nytt. Det är bara att ställa in sig på att det kommer bli en tuff match och gå ut och köra.

Hur trygg känner du dig med din plats i startelvan?
- Det har känts bra på matcherna, så jag hoppas att jag får fortsatt förtroende. Jag är nöjd, men jag har mer att bevisa. Vi har många duktiga fotbollsspelare och konkurrensen är hård. Det är bara att träna på hårt i veckorna så kommer jag att få chansen, avslutar Kalle Larsson.

GIF Sundsvall – Trelleborgs FF går av stapeln klockan 14:30 på söndag.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 24 september, 2020
Kategori: A-lag