Fotograf: Björn Sandberg

Det var fantastiskt septemberväder på Vångavallen på lördagskvällen när Trelleborgs FF gästades av Örgryte IS.

Matchen, kanske inte var lika fantastisk, men slutade 1-1 - där båda målen gjordes i andra halvlek.

- Vi var sugna på alla tre poängen, med tanke på också hur matchen utvecklade sig i första halvlek. Även om det var jämnt så hade vi kontroll på händelserna där, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Där var vi marginellt bättre än dem.

Det var en jämn match och den delade poängen var nog ändå ganska så rättvis. I första halvlek hade TFF bra kontroll på gästerna, även om de kanske hade lite mer boll. Efter en pigg inledning av andra halvlek så gjorde dock gästerna första målet.

- I samband med deras mål är det första anfallet som de får tid på sig, att bygga ihop en kvalitet och där vi inte orkar bibehålla försvaret. Det är skickligt av dem och det är ett bra mål de gör.

Underläge igen, som flera andra gånger under Superetta-säsongen. Men ÖIS mål gav TFF energi - och underläget varade bara några sekunder, för Erik Andersson kvitterade direkt efter.

Efter en missad rensning var Erik påpassligt framme och sköt bollen i mål.

- Underläge igen. Starkt på något sätt att vända det och få in ett mål.

- Därifrån hade jag hoppats att vi hade kunnat lyfta och avgöra i sista kvarten.

Matchen hade sedan kunnat sluta, ja i princip hur som helst. För de båda lagen hade vars en riktigt bra chans i slutet - men matchen skulle sluta oavgjort, 1-1.

- Summerar man sista delen så hade båda lagen kunnat gå härifrån med tre poäng. Båda lagen har bra chanser i slutet. Vars en kvalificerad chans.

- Vi behöver lite tid att analysera denna matchen. Tycker ändå att det är ett fall framåt. Fortfarande utvecklingspotential.

Försvarsspelet såg i stora delar av matchen lugnt och stabilt ut. Mycket tack vare att rutinerade Fredrik Liverstam var tillbaka på planen och spelade hela matchen.

- Liverstam löser vissa situationer i första halvlek som hade kunnat bli farliga. Han sprider lugn och trygghet, det smittar och som bara är positivt för oss. Man ser hans inträde i laget vad det betyder. Man kan nästan ta på det, det känns av när han är med och det lyfter Kalle Larsson i backlinjen också.

Matchen Trelleborgs FF - Örgryte IS slutade 1-1. Därmed bröt Trelleborgs FF en fyra matcher lång förlustsvit och tog poäng. En poäng som kanske hade kunnat vara tre om det funnits stöd på Vångavallens läktare.

- Vi saknar publiken oerhört mycket. Speciellt en sån fantastisk kväll som denna, vi hade behövt det där extra som de ger, behövt för att få in det där målet i slutet. Vi hade fått extra energi, en extra boost liksom.

- Vi längtar efter dem, men vi sliter på så länge.

Nästa match är borta mot Gif Sundsvall nästa söndag, avspark 14:30.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritjof Björkén, Fredrik Liverstam, Kalle Larsson, Anton Tideman - Måns Söderqvist (ut 63), Herman Hallberg (ut 90), Mouhammed-Ali Dhaini, Erik Andersson (ut 89) - Oscar Johansson (ut 77), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Niklas Vesterlund (in 89), Christian Thobo Köhler (in 90), Fatawu Safiu (in 77), Isak Jönsson, Carl Björk, Mattias Håkansson (in 63).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 19 september, 2020
Kategori: A-lag