Fotograf: Björn Sandberg

På ett närmast höstlikt Vångavallen besegrade damerna Hittarps IK i sista hemmamatchen i Division 1 Södra.

Siffrorna skrevs till 5-0 - där Elisa Lang Nilsson gjorde tre mål i matchen och Anna Plantin två.

- Vi får en bra start, med en tidig straff - som vi förvaltar väl, säger TFF-damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

Redan efter fyra minuter av matchen tog TFF-damerna ledningen på Vångavallen. En straff som Elisa Lang Nilsson säkert satte bakom Hittarps målvakt.           

- Vi maler sen på ganska bra de första 20-25 minuterna, där vi låter bollen gå och spelar på ett och två, får till våra spelvändningar hyfsat. Sen tycker jag att Hittarp gör det bra, för de stänger in oss och vi transporterar boll för mycket.

- Det tar tid innan vi får hål på dem igen. Det är ju ett fint andra mål, inspel från Viktoria Persson till Elisa som dunkar in den bara.

En halvtimme efter första målet, gjorde Elisa Lang Nilsson sitt och TFFs andra mål i matchen. Fint framspelad av Viktoria Persson.

Direkt efter 2-0-målet tvingades dock Viktoria Persson till byte efter skada. In kom då en spelsugen Anna Plantin.

- Vi snackade om i paus att gå ut och göra en till bra start. Vi har haft en förmåga att göra sämre starter på andra halvlek. Vi gjorde en bra start uppe i Bromölla senast - så det tryckte vi på.

- I andra halvlek var det egentligen ingen diskussion. Det som Hittarp får är när vi är slarviga. Vi har en hel del chanser till och med som vi missar.

Tio minuter in i andra halvlek så var det inhoppande Anna Plantin som utökade ledningen till 3-0. Anna som varit borta stora delar av säsongen på grund av skada - visade upp sig rejält. Jobbig att möta och alltid farlig framför mål.

Matchen slutade 5-0 efter att Elisa Lang Nilsson och Anna Plantin gjort vars ett mål till.

- Kul för Anna Plantin att få komma in och näta, man ser hur hungrig hon är och vilket sparkapital vi har i henne. Det är kvalitet, fulhet och elakhet som hon får respekt för - sen löper hon fruktansvärt bra.

Det finns fortfarande en chans till att knipa seriesegern, men då ska det till att de andra lagen i serien strular till det för sig.

Även om det inte vill sig riktigt till serieseger - så kan en andraplats i serien också vara viktig.

- Nu får vi se hur det går i helgen. Vi har gjort vårt, vi kan inte göra så mycket mer just nu. Lite flyt, kanske kan vi ta en andraplats. Man vet aldrig, med tanke på ekonomi - så kanske det finns lag som inte vill gå upp.

- Vi har sagt att vi ska köra racet ut - och det bevisar vi idag. Nu har vi vår längsta bortamatch till sist, vi tar det lugnt över helgen och sen gör vi vårt mot Färjestaden.

Sista matchen i Divison 1 Södra Götaland för damerna är den 26 september - borta mot Färjestadens GOIF.

Du hittar damernas tabell lättast här.

Trupp:

Erika Nykjaer, Emy Alerskans, Ebba Jahnfors, Viktoria Persson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Matilda Liljefors, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Elina Lenir, Anna Plantin, Rebecka Söholt, Josefine Svensson, Sofie Alerskans, Ebba Wendt Lundgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 17 september, 2020
Kategori: A-lag