Fotograf: Björn Sandberg

TFF:s P17 har så här långt gjort en stark säsong i P17 Allsvenskan södra. Laget parkerar på fjärde plats i tabellen med tre omgångar kvar. Även om prestation och utveckling är det viktigaste i den här åldern, så består truppen av vinnarskallar som drömmer om att bli bäst i Sverige.

- Det var en konstig förberedelse inför säsongen med mycket ovisshet, men sen började vi starkt med tre raka vinster och sen har det flutit på ganska bra, menar huvudtränare György Millinkhoffer. Det som är positivt är att vi har lyckats väldigt bra med de förändringar vi har gjort i vårt spelsätt. Vi tar stegvis den utveckling som vi ska, och jag tycker att vi har kommit rätt långt.

- Vi prioriterar prestationerna före resultaten, men det är ofrånkomligt att titta på tabell och resultat, fortsätter Millinkhoffer. Det brukar ofta vara så att spelar man bra så får man med sig resultaten också.

Hur bra är ni?
- Jag har alltid känt under de här åren jag har varit tränare att vi varit väldigt svåra att slå, oavsett vilket lag jag har haft. Det speglas här också, för vi är väldigt stabila och organiserade i både det defensiva och offensiva spelet.

Anledningen till att laget har ändrat sitt spelsätt är för att för att man infört att de äldsta ungdomslagen i föreningen ska anpassa sitt sätt att spela efter A-lagets. György Millinkhoffer anser att det är viktigt att det finns en röd tråd genom hela föreningen.

- Det slutliga målet är att när väl våra egna spelare kommer upp i A-laget så ska de dra fördelar av att kunna spelsättet, säger György Millinkhoffer. Därför har vi samma modell och principer som A-laget. Det är positivt.

I söndags förlorade TFF med 1-2 på Vångavallen mot Örebro SK. Självklart tungt att tappa poäng, men med tanke på omständigheterna så var det inte helt orimligt. Laget ställde in all träning efter tisdagen, då många spelare hade förkylningssymptom och man ville inte riskera att sprida någon smitta på Vångavallen. När det väl var dags för match på söndagen så fick man inte ens ihop full bänk.

- Vi gjorde en helt okej match, men vi tog inte tillvara på chanserna, säger György Millinkhoffer. Vi följde inte matchplanen, men vi visste hur förutsättningarna var. Det var många yttre faktorer som spelade in, men Örebro gjorde det bra och de straffade oss.

I de tre sista omgångarna ställs TFF mot BK Häcken, IFK Norrköping och Jönköpings Södra. Det klart tuffaste motståndet är det förstnämnda av dem, som väntar på bortaplan på lördag. Laget från Hisingen leder serien med fem poängs marginal till andraplacerade Halmstads BK, som dock har en match tillgodo.

- Det blir tufft, men vi har alltid gjort våra absolut bästa prestationer mot bättre lag. Det kan vara att spelarna är bättre förberedda då både psykiskt och fysiskt. Vi kanske är mer noggranna mot bättre motstånd.

För de lag som kommer topp fem väntar spel i en fortsättningsserie med topp fem-lagen. Vinnaren av den serien har chans på SM-guld, då final väntar mot vinnaren av den norra serien.

- Tittar man på vilka chanser vi har kvar så har vi det i egna händer var vi hamnar, säger György Millinkhoffer. Men vi vill inte hamna i topp fem med dåligt spel, utan vi ska spela vårt spel och fortsätta utveckla det. Men ofta är det så att spelar vi bra så får vi med oss resultaten också.

Även om György Millinkhoffer gång på gång betonar att resultaten inte är det viktigaste, så vet han att hela truppen består av stora vinnarskallar som vill göra bra resultat.

- Oavsett hur mycket man pratar om prestation så vill de vinna matcher i den åldern. De vet också om att om vi hamnar topp fem så får vi spela slutspel och med möjlighet att möta bättre motstånd. Jag tror innerst inne att spelarna tänker på det, men vi pratar inte så mycket om det, avslutar György Millinkhoffer.

TFF möter BK Häcken på Bravida Arena på lördag klockan 16:30.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 17 september, 2020
Kategori: A-lag