Fotograf: Björn Sandberg

Damerna spelade på söndagen viktig match om toppstriden i Division 1 Södra Götaland. Borta mot IFÖ Bromölla IF var seger nästan ett måste inför de sista matcherna - men det blev tyvärr bara oavgjort.

Efter att hemmalaget IFÖ Bromölla IF tagit ledningen i första halvlek - så kvitterade Elina Lenir och TFF-damerna sent i den andra.

IFÖ Bromölla IF - Trelleborgs FF, 1-1.

- Det ville sig tyvärr inte, säger damernas tränare Hans Malmgren med en suck efter matchen.

Efter 19 minuter tog IFÖ Bromölla IF ledningen på Strandängens IP. Efter en hörna blev det slarv och hemmalaget bjöds nästan på ledningsmålet.

- Första 20 minuterna av matchen var inte bra överhuvudtaget. Vi kommer inte till, vi är passiva, vi är slarviga. Men de sätter bra press på oss och IFÖ Bromölla IF är ett bra lag.

- Vi ger bort en hörna, den klarar vi av - men sen strular vi till det och de gör mål. Ett snopet mål.

Efter halva första halvlek spelade TFF-damerna upp sig, skapade en del chanser men målen uteblev.

I andra halvlek var man betydligt bättre, dominerade, men bollen ville inte in. Inte förrän i 85e minuten kvitterade Elina Lenir matchen.

- Vi spelar upp oss sen, har en del hyfsade lägen ändå. Men vi får inte dit bollen, gör man inga mål så vinner man inga matcher heller. I andra halvlek är vi betydligt bättre. Vi gör det mesta rätt, vi är bra på mycket - men vi gör inte mål. Flera chanser utanför och över. Stolpe ut på riktigt idag.

- Vårt mål kommer på en frispark som Elina Lenir slår in i mål. Vaksamt. Men då hade vi spelat 85 minuter och hade inte mycket kvar att spela på.

Matchen IFÖ Bromölla IF - Trelleborgs FF slutade 1-1.

TFF-damerna har bara förlorat en match i serien och det var borta mot Eskilsminne IF. Men eftersom serien spelas i enkelformat så finns det inte mycket utrymme att tappa poäng.

- Det ville sig inte helt enkelt idag. Mål förtjänar man inte - mål gör man.

Tåget om att vinna serien har än inte gått, men är i rullning iallafall. Det krävs att damerna vinner sina återstående matcher mot Färjestadens GOIF och Hittarps IK på torsdag, samtidigt som man måste hoppas på andra lag.

- Mja, tåget är iallafall ordentligt i rullning - men det kan också redan ha gått. Nu kan vi bara göra vårt de återstående matcherna och hoppas på att någon strular till det. Det blir ju extremt viktigt på torsdag.

Du hittar damernas serie i sin helhet här.

Nästa match är mot Hittarps IK på torsdag och är dessutom sista hemmamatchen i serien.

Trupp:

Somea Polozen, Emy Alerskans, Ebba Jahnfors, Viktoria Persson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Matilda Liljefors, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Elina Lenir, Anna Plantin, Josefine Svensson, Sofie Alerskans, Ebba Wendt Lundgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 13 september, 2020
Kategori: A-lag