Fotograf: Björn Sandberg

TFF stod för årets så här långt största seger när Åhus IF besegrades med 11-0 på Vångavallen under lördagen. En av segerorganisatörerna var Elisa Lang Nilsson som stod för tre mål i överkörningen.

- Som resultatet säger så bjöd väl inte motståndet riktigt upp till match, säger Elisa Lang Nilsson. Jag tycker ändå det är bra av oss att vi gör vårt, för det är lätt att man drar ner på takten. Framför allt är det lätt att man går ner sig i andra halvlek när man leder med 5-0 i paus, vilket vi gjorde till en början, men sen kom vi igång.

Det var verkligen spel mot ett mål under lördagseftermiddagen. Två distansskott var ungefär vad gästerna mäktade med på offensiv planhalva, annars var det TFF för hela slanten. 3-0 på resultattavlan redan efter tio minuter innebar en drömstart för hemmalaget.

- Vårt lag är väldigt skickligt, vi har många individuella kvaliteter, säger Elisa Lang Nilsson. Det är väl det som skiljer toppen och botten i Division ett, dels att vi har spelare som kan göra det på egen hand, men också att vi gör varandra bättre.

Det är sannerligen tajt i tabelltoppen, och med tanke på att endast seriesegraren ges möjlighet att avancera till Elitettan kan det bli en målskillnadsaffär som avgör vem som slutar i topp.

- Först och främst så går vi alltid för att plocka tre poäng, men när vi kände igår att vi hade möjlighet göra mycket mål så tog vi den, menar Elisa Lang Nilsson. Det är tajt i toppen och varenda mål kan göra skillnad i slutändan.

Gårdagens målkalas resulterade också i att TFF passerade såväl Borgeby FK som Eskilsminne IF i toppen, även om de förstnämnda har en match mindre spelad. Innehavandet av förstaplatsen ger dock TFF-spelarna en behaglig känsla.

- Det är skönt att känna att man är med i toppstriden, för det är där man vill vara. Det känns skönt att sätta press på konkurrenterna.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efteråt?
- Det var så klart glädje att bara få vara tillsammans och fira att vi gjort en bra match, sen är det klart att man alltid vill ha mer. Vi hade chanser att göra fler mål, men man ska inte klaga när man trycker dit elva mål.

Som tremålsskytt bidrog Elisa Lang Nilsson i högsta grad till utklassningssegern.

- Det är alltid kul att göra mål, men för mig är det viktigaste att kunna bidra till laget. Sen om det är genom att göra mål, assist eller bidra till spelet spelar inte så stor roll. Det viktigaste är att vi vinner våra matcher, men det är alltid kul att göra mål så klart.

Elisa Lang Nilsson, som kom med allsvensk erfarenhet i bagaget från LB07 inför årets säsong, känner av att hon gått ner en nivå, men är samtidigt imponerade av sina lagkamrater.

- Vi är ett väldigt bra lag med många skickliga spelare, säger hon. Kvalitén på träningarna är hög, sen när det gäller motståndet i serien så är det stor skillnad på toppen och botten. Det är nog det som är skillnad mot att spela på högre nivå, att det skiljer så mycket i kvalité mellan lagen.

Nu återstår endast tre seriematcher för TFF innan det står klart vem som tar förstaplatsen. Även om TFF innehar den per idag, så är det ett osäkert läge då Borgeby ligger på samma poäng med en match tillgodo.

- Det är ju tre viktiga matcher, konstaterar Elisa Lang Nilsson. Det gäller ju att vinna, varje match är avgörande. Synd att vi inte har det i egna händer, men vi får göra vårt jobb. Även målskillnaden kan vara avgörande, så tar vi tre poäng och gör mycket mål har vi gjort vad vi kan.

Hur stora bedömer du chanserna är att vinna serien?
- Jag ser ändå att det finns möjlighet till det. Synd att vi inte har avgörandet själva, men vi har sett i tidigare matcher att det har varit skrällresultat, så hoppet lever.

I kommande omgång ställs TFF mot IFÖ Bromölla borta på söndag.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 6 september, 2020
Kategori: A-lag