Fotograf: Björn Sandberg

Damerna stod för en övertygande seger mot Åhus IF på lördagseftermiddagen - hemma på vackra Vångavallen i Trelleborg.

Matchen slutade hela 11-0 till TFF-damerna, där bland annat Elin Engbe stod för ett äkta hattrick i första halvlek, plus ett till mål i andra.

Elisa Lang Nilsson stod för tre mål, Josefine Svensson för två, samt Elina Lenir och Matilda Liljefors som stod för vars ett.

Matchen slutade 11-0, men hade kunnat sluta med större siffror än så, för TFF-damerna hade massvis med målchanser som gick utanför, över eller räddades.

- Ja, ändå kanske lite i underkant, men det är viktigt att hålla uppe fokus hela vägen i sen sån här match. Många som snackat om att vi skulle ut och vinna med mycket idag, men vi har inte tänkt i de banorna - utan det viktigaste är de tre poängen och sen vad det trillade in målmässigt är ren bonus, säger damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

Redan efter mindre än två minuter spelade av matchen hade TFF-damerna tagit ledningen genom Elin Engbe. Ett skott som gick i Åhus målställning rakade Elin in från nära håll.

Sedan kom 2-0 och 3-0 genom samma Elin - och allt det innan ens 10 minuter hade gått av matchen.

- Vi får ju en bra start, leder med 3-0 efter nio minuter. Så att då är det bara att ösa framåt, det viktigaste är att hålla liv i det hela tiden, att vi inte går ner i intensitet eller gör det för svårt.

Sen hann Elisa Lang Nilsson och Elina Lenir göra vars ett mål innan det blåstes för paus på Vångavallen. En första halvlek som slutade 5-0 till hemmalaget Trelleborgs FF.

- Vi gör det lite svårare för oss i slutet av första halvlek, inte lika enkelt som i första 25. Börjar segt i andra, får inte riktigt igång det - men avslutar riktigt bra tycker jag.

I matchens 58e minut gjorde Elin Engbe sitt fjärde mål i matchen och därefter fortsatte målen framåt av inhoppande Josefine Svensson, Matilda Liljefors och Elisa Lang Nilsson stängde målproduktionen på övertid genom ett straffmål.

- Bra fart på inhopparna, i det stora hela en gedigen match och att vi vinner med 11-0. Vi kan inte begära mycket mer, vi hade kunnat göra fler mål absolut.

TFF-damernas tränare Hans Malmgren var såklart nöjd med matchen efteråt och de elva målen framåt. Elva mål som kan bli viktiga i slutet av serien - som spelas i enkelformat.

- Mycket som är positivt såklart, men det är bara att jobba vidare för nästa match blir betydligt tuffare - mot IFÖ Bromölla borta. Det är kanske där det avgörs, de kanske kommer avgöra vem som ligger där uppe och vem som inte kommer göra det.

- En nyckelmatch och nyckelmotståndare. Nu har vi gjort vårt här idag - härifrån kan vi inte göra så mycket mer just nu.

Nästa match för damerna spelas nästa söndag - borta mot då IFÖ Bromölla IF på Strandängens IP.

Du hittar damernas serie i helhet här.

Trupp:

Emy Alerskans, Rebecka Söholt, Ebba Jahnfors, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Matilda Liljefors, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Elina Lenir, Erika Nykjaer, Viktoria Persson, Josefine Svensson, Sofie Alerskans, Ebba Wendt Lundgren, Julia Jonasson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 5 september, 2020
Kategori: A-lag