Fotograf: Björn Sandberg

Det var ett sjukdomsdrabbat TFF som mötte GAIS på Gamla Ullevi på fredagskvällen. Matchen slutade tyvärr med förlust och 2-1 till GAIS.

Efter en jämn första halvlek gjorde GAIS ett tidigt mål i den andra och det andra målet kom nära de 90.

Herman Hallberg reducerade sedan på straff på övertid.

- Jämnt i första halvlek, jämn match där första målet i matchen blir otroligt viktigt - tyvärr gör GAIS det idag, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Vi försöker lyfta efter deras mål, försöker komma till och göra mål själva - men istället gör de 2-0 på oss. Sen får vi reduceringen sent, för sent för att komma till kvittering sen.

1-0 till GAIS kom tidigt i andra halvlek och efter fint spel kunde Julius Lindberg skjuta bollen i mål - bakom Andreas Larsen.

2-0 till GAIS gjorde Mervan Celik i slutet av matchen.

På övertid reducerade TFF genom en straff. Inslagen av Herman Hallberg.

- Vi behöver förvalta det vi har bättre i matchen, förvalta de chanser vi skrapar ihop. Det blir för tufft med underläge igen, där deras första mål ser lite för enkelt ut från min vinkel.

Efter sjukdomarna i veckan så fick Mouhammed-Ali Dhaini vikariera som mittback, vilket han också gjorde med beröm godkänt.

- Han gör det med beröm godkänt, med tanke på att det är en ovan position för honom och med tanke på att han haft en träning i positionen innan matchen. Han är väldigt klok, vilket syntes idag och ser mer erfaren ut än vad han är.

Och på grund av sjukdomarna fick tre nya ansikten kastas in i truppen till GAIS-matchen. Målvakten Edwin Hansson och de två utespelarna Noah Tillberg och Hjalmar Javerfors - där Hjalmar fick hoppa in de sista minutrarna av matchen.

- Med tanke på sjukdomsläget var vi tvungna att kontraktera tre spelare, där Hjalmar fick känna på gräset de sista minuterna. Var inblandad i någon situation.

Nästa match i Superettan är om en vecka, hemma mot IK Brage.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritjof Björkén, Mouhammed-Ali Dhaini, Anton Tideman, Niklas Vesterlund - Carl Björk (ut 89), Oscar Johansson (ut 74), Herman Hallberg, Erik Andersson - Fatawu Safiu (ut 74), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Edwin Hansson, Noah Tillberg, Erik Rasmusson, Mattias Håkansson (in 74), Haris Brkic (in 74), Kasper Harletun, Hjalmar Javefors (in 89)


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 4 september, 2020
Kategori: A-lag