Fotograf: Björn Sandberg

Möjligen är det en flytt ett steg högre upp i banan som har fått fart på Elina Lenirs målproduktion den senaste tiden. Nu har mittfältaren gjort mål i tre raka matcher och bidragit till att TFF:s hopp om uppflyttning lever inför slutomgångarna.

- Jag tycker det känns skitkul att jag äntligen har fått igång målformen, säger Elina Lenir. Jag har haft lite måltorka tidigare under säsongen, så det är skönt att det har lossnat. Man kan alltid älska att göra mål, så jag tycker det är skitkul att hjälpa laget på det sättet.

Elina Lenir förklarar att det sannolikt mest handlar om att hon gått från att inledningsvis varit en defensiv mittfältare på TFF:s centrala mittfält, till att nu ha en mycket mer offensiv utgångsposition.

- Det blir en friare roll där jag tvingas bli lite mer kreativ, vilket jag älskar att vara, säger Elina Lenir. Det blir kanske lite mindre gränser att förhålla sig till, och man tvingas hitta nya lösningar på planen. Jag tror definitivt att det är positionsbytet som gjort att jag hittat mig mer som spelare.

TFF-damerna, som åkte på en tung 4-1-förlust mot Eskilsminne just innan sommaruppehållet, är nu obesegrade i fyra raka seriematcher.

- Jag tycker att vi tappade lite mot Borgeby (1-1, förrförra omgången), men nu får vi tillbaka lite den känslan vi vill ha i laget och där vi verkligen kämpar för varandra. Vi är i en bra form och inför Åhus nu till helgen så tycker jag att vi har en skön känsla i laget.

I lördags inkasserades alltså tre viktiga poäng när Nättraby GoIF besegrades på bortaplan. Även om TFF kanske gjort bättre matcher i år, så var det en fullt rättvis trepoängare.

- En ganska svängig match där vi i första halvlek i princip ägde matchen rakt igenom, säger Elina Lenir. Sen gick vi in i andra halvlek och tappade lite initiativ och lät dem ta ett steg högre upp i banan. Som helhet tycker jag dock att vi hade bra kontroll nu när man ser tillbaka på matchen. Vi var ett betydligt bättre lag än dem, det finns mer kvalitet hos oss på varje position.

Elina Lenir kom inför säsongen från LB07 i Damallsvenskan där hon stått för ett fåtal matcher både som startspelare och inhoppare under de senaste säsongerna. Hon ser dock inte på något sätt ner på nivån i Division ett, utan anser att det är bra kvalitet.

- Man kan säga så här, jag har inte varit den där stjärnspelaren i LB tidigare, utan mer en inhoppare som inte fått så mycket speltid, säger Elina Lenir. Så det betyder extremt mycket för mig att ha en mer betydande roll i TFF och bidra med de erfarenheter jag har. Nivån är verkligen inte mycket att klaga på, både vårt lag och andra lag i serien är bra, så det är en rolig fotboll att spela.

Hur har du kommit in i laget tycker du?
- Jag tycker att jag kommit in jättebra. Både spelare, ledare och klubb har varit väldigt välkommande. Det känns skönt att ha kommit till en trygg miljö, vilket gör det lättare att prestera som spelare. Jag tycker att jag blivit väldigt bra omhändertagen av alla runt laget.

Nu är det bara fyra matcher kvar. Hur tänker du inför avslutningen?
- Det är fyra matcher som vi vet att vi måste ta tre poäng i. säger Elina Lenir. Även försöka få till mer i offensiven och sätta våra chanser. Mot Nättraby var det betydligt fler chanser som vi bör sätta. Hoppa det lossnar lite nu de sista matcherna, för det är tajt i toppen.

- Men det handlar om att vi gör vårt jobb nu, och då ska det nog gå vägen. Har vi samma fokus som tidigare så ska det gå bra, avslutar Elina Lenir.

TFF möter Åhus IF på lördag klockan 14:00 på Vångavallen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 31 augusti, 2020
Kategori: A-lag