Fotograf: Björn Sandberg

Det blev tyvärr förlust hemma mot Jönköpings Södra IF på lördagen, en tung sådan eftersom hemmalaget Trelleborgs FF var bra - och förtjänade nog egentligen mer på Vångavallen.

0-1 kom redan efter 10 minuter spelade genom Eric Johana Omondi, på övertid när Trelleborgs FF försökte forcera in en kvittering satte sedan Dzenis Kozica 0-2.

- Vi står här igen efter en bra prestation - men noll poäng, säger Kristian Haynes direkt efter matchen.

- Jäkligt tungt, grabbarna sliter förtjänstfullt och vi är värda mer. Det baserar jag på chanserna vi skapar i matchen kontra det de skapar över nittio minuter.

TFF började matchen bra, men det var gästande J-Södra som gjorde matchens första mål. Eric Omondi fick två frilägen på mindre än en minut - på det första räddade Hampus Nilsson, det andra, ja, där blev det mål. 0-1.

- Bra ingång till matchen, men får problem med två situationer i djupled, där de straffar oss på den ena. Det måste vi sortera bättre.

- Sätter oss i en situation i matchen där vi måste jaga, jaga, jaga. Det tycker jag att vi gör bra, i första halvlek har vi sekvenser med fasta situationer främst som är farliga. Men jag tycker att vi har visat mental styrka innan från underlägen.

Efter 0-1 radade hemmalaget upp chanser, kanske främst via fasta situationer. Isak Jönsson hade läge, Anton Tideman likaså.

Bästa läget kom först i andra halvlek genom Fritiof Björkén, efter en fin prestation blev han fri, sköt - men i stolpen och ut.

- Andra halvlek så kommer Fritiofs läge, en jättefin prestation, känns från min vinkel att - den lägger han in. Tar i stolpen och grinar oss illa, sen har vi nåt läge till med Carl Björk.

- Det känns som att det är oroligt i deras straffområde i andra halvlek, utan att vi har förmågan att sätta in bollen, sätta det där avgörande - får inte till slutprodukt.

Det kändes gång på gång nära, men det stannade just också på nära. Matchen slutade till slut 0-2 efter att Dzenis Kozica gjort mål på stopptid.

- Sammantaget en bra prestation, tyvärr en förlust i kolumnen här hemma som det inte skulle varit idag. Vi raderar ut ett bra Jönköping idag egentligen, en aggressivitet som är bra, spelare som sliter järnet, ambition, vilja och tro på att vi ska komma ifatt.

- Tunga steg härifrån idag, jag tycker att det är svårt att begära mer av spelarna.

Efter matchen mot Jönköpings Södra IF så vänder nu serien.

Nästa match i Superettan är nästa fredag - borta mot GAIS. Avspark 19:00 - kom ihåg att du kan se alla matcher på Dplay.

Nyförvärvet Kalle Larsson fick debutera i matchen och fick sisådär 30 minuter.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Anton Tideman, Niklas Vesterlund (ut 63)- Oscar Johansson (ut 76), Herman Hallberg, Mouhammed-Ali Dhaini (ut 84), Erik Andersson - Carl Björk Måns Söderqvist (ut 63).

Avbytare:

Andreas Larsen, Kalle Larsson (in 63), Salif Camara Jönsson (in 63), Christian Thobo Køhler, Henrik Johansson, Mattias Håkansson (in 76), Haris Brkic (in 84).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 29 augusti, 2020
Kategori: A-lag