Fotograf: Björn Sandberg

I senaste omgången blev det bara en poäng, så det var ett revanschlystet lag som åkte till Blekinge för möte med Nättraby GoIF.

TFF gjorde tre mål i första halvlek och även om målgörandet minskade i sista halvan så vann TFF med 4-2 efter mål av fyra olika målskyttar.

- Vi kom till en plan som var väldigt våt och tung vilket jag tycker syntes mycket i början. Bollen stannade upp och det tog ett tag innan vi blev vana med det, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

Elisa Lang Nilsson hittade nätmaskorna efter 19 minuter och bara tio minuter senare gjorde Elina Lenir detsamma. En reducering av hemmalaget kom med fem minuter kvar av halvleken innan Elin Engbe gjorde TFF:s tredje mål.

- Vi gör en bra första halvlek där vi fyller på bra på kanterna och det är så första målet blir till. Äntligen får Elisa göra ett spelmål också. Vi fortsätter att kontrollera, de är farliga på fasta situationer men i övrigt tycker jag inte att vi släpper till så mycket. Att vi gör 3-1 så snabbt efter deras reducering var viktigt, fortsätter Malmgren.

I början av andra halvlek reducerade Nättraby GoIF på nytt men efter det dröjde det till slutskedet av matchen innan nästa mål kom. Då fastställde inhoppande Anna Plantin slutresultatet till 4-2 för TFF.

- I paus pratar vi om att vi inte behöver gå bort oss. Att vi ska ligga lite lägre. Det resulterar i att vi blir passiva och släpper in en reducering rätt så omgående. Nättraby spelar längre och hittar igenom oss på ett annat sätt i början på andra halvlek men vi lyckas stabilisera det och kommer till många bra omställningslägen.

- När vi missar så många fina lägen smyger sig en oro på mig att vi ska släppa in en kvittering, lite typiskt när man har chans på chans att avgöra. Vi har pratat om att inte ge bort något runt eget straffområde men vi drar ändå på oss en frispark i bra läge som de skönt nog inte utnyttjar. Istället får Anna Plantin sätta ett av många bra lägen och vi åker hem med tre sköna poäng härifrån
, avslutar Hans Malmgren.

Tabellen för Division 1 Södra Götaland, hittar du här.

Nästa match för damerna spelas den 5 september hemma mot Åhus IF.

Trupp: Emy Alerskans, Ebba Jahnfors, Viktoria Persson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Matilda Liljefors, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Elina Lenir, Somea Polozen, Rebecka Söholt, Anna Plantin, Josefine Svensson, Sofie Alerskans, Ebba Wendt Lundgren, Johanna Nilsson


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 29 augusti, 2020
Kategori: A-lag