Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen kommer Jönköpings Södra IF på besök till Vångavallen i Trelleborg. Matchen i Superettan är omgång 15 och har avspark 17:30 - du ser den som vanligt på Dplay.

- Det är en spännande utmaning såklart - mot ett bra lag i Jönköpings Södra IF, säger Kristian Haynes inför morgondagens match.

- De började kanske lite sådär - men befinner sig nu där man nog förväntar sig att de ska vara i tabellen. Kanske att de gjort ett litet generationsskifte i laget, men det är alltid tuffa matcher mot J-Södra så det blir en tuff utmaning. 

Gästande Jönköpings Södra IF har bra häng på kvalplatsen mot Allsvenskan - där de är endast en poäng bakom GIF Sundsvall. Precis som hemmalaget kommer de från en oavgjord match.

Matchen mot Jönköpings Södra IF är den andra matchen i rad som Trelleborgs FF spelar hemma på Vångavallen. Den första slutade med kryss och en poäng - förhoppningsvis slutar lördagens match med två poäng till.

Trots en missad trea senast mot AFC Eskilstuna så är det en bra trend just nu - en trend som såklart Haynes och grabbarna vill bygga vidare på.

- Det var en svår match för oss senast, där det var många olika faktorer som gjorde att vi bara fick kryss. Nånstans en styrka att ta poäng - fast att man inte var bra.

- Vi har hemmaplan imorgon och på Vångavallen är vi starka. Vi har ändå tre matcher utan förlust, där vi tagit sju poäng.

Vädret har gått från högsommar till mer höstliknande väder och med kopiösa regnmängder under veckan som gått - hoppas nog alla på bättre väder på lördagen.

- Ja, det hoppas vi, det har regnat mycket de senaste dagarna, men väder är inget man kan göra så mycket åt och är samma för båda lagen.

Fatawu Safiu är avstängd pga gula kort på lördagen, Fredrik Liverstam är ej tillgänglig för spel.

Istället är Christian Thobo Køhler tillbaka och nyförvärvet Kalle Larsson finns med i matchtruppen. Läs gärna intervju med Kalle här.

Matchen Trelleborgs FF - Jönköpings Södra IF har avspark 17:30 på lördagen - du ser matchen på Dplay och klickar du här så stöttar du samtidigt Trelleborgs FF.

Preliminär trupp:

Andreas Larsen, Hampus Nilsson, Anton Tideman, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Fritiof Björkén, Kalle Larsson, Mattias Håkansson, Erik Andersson, Oscar Johansson, Haris Brkic, Carl Björk, Henrik Johansson, Måns Söderqvist, Herman Hallberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Christian Thobo Køhler, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 28 augusti, 2020
Kategori: A-lag