Fotograf: Emanuel Ragnar

TFF gjorde en sista sommarvärvning innan transferfönstret stängde i tisdags. 22-årige Kalle Larsson från Lunds BK har signerat ett kontrakt på två och ett halvt år. Nu är han laddad för att för första gången i karriären ta sig an elitfotbollen.

- Trelleborg har följt mig under en längre period och har bra koll på mig, säger Kalle Larsson. Jag tränade en veckas tid i december och kände på miljön, det passade väl inte riktigt just då, men nu kände TFF att det var en bättre möjlighet nu i sommar.

Kalle Larsson växte upp i Löddeköpinge och började spela fotboll som femåring i IF Lödde. Vid 17 års ålder gick flytten till Lunds BK där han inledde med spel i U17 och U19 innan han tog steget upp till A-truppen, som han tillhört de senaste fyra åren. Utvecklingen har varit stark under flera säsonger i Division ett.

- Jag tycker bara kurvan gått rakt upp för egen del, säger Kalle Larsson. Jag har som sagt väldigt höga mål, och jag är glad att jag fått chansen att komma upp till elitnivå i Trelleborgs FF. Jag kommer göra som jag gjort i Lunds BK och ta tillvara på varje träning och varje match för att utvecklas till en bättre spelare.

Hur pass redo känner du dig?
- Jag känner personligen att jag är redo för att ta nästa steg. Jag tycker att jag har visat i mina prestationer i Division ett att jag är redo för högre utmaningar. Sen är jag så klart oerhört tacksam och väldigt stolt att få chansen. Jag är väldigt inspirerad och motiverad.

Under årets säsong i Ettan Södra har Larsson gjort sju matcher för ett Anders Grimberg-lett Lunds BK, som parkerar på elfte plats i tabellen. Strax innan premiären drabbades Larsson av en hjärnskakning som höll honom borta från spel några matcher, men när han väl har varit på planen så har han levererat.

- Jag har kunnat fortsätta prestera, så personligen tycker jag att det har gått bra, säger han. Kurvan har utvecklingsmässigt gått uppåt, så jag är nöjd.

Kalle Larsson bor sedan i januari i Lund tillsammans med sin sambo. Snart går han in på sitt sista läsår på kandidatprogrammet i fastighetsförmedling på Malmö Universitet.

I skrivande stund har Kalle Larsson gjort två träningspass som kontrakterad TFF-spelare. Han upplever en skillnad mot nivån han är vad vid från i Lund.

- Det blir så klart hårdare pass, varje pass är lite hårdare och tuffare, säger Kalle Larsson. Träningsbelastningen med antal pass är ungefär samma som i Lund, men det går så klart snabbare och spelarna är smartare och tar smartare beslut. Det gäller varje träning och varje liten övning att hålla fokus och göra sitt bästa.

Vad har du för bild av TFF som klubb?
- Som jag har sagt många gånger förr så känns det som en väldigt familjär klubb med höga mål och ambitioner. Det verkar vara ett härligt gäng både på och utanför planen. Folk runt klubben är väldigt väl medvetna om vad de vill och vad de jobbar med.

Har du följt laget något i år?
- Jag har kollat några matcher, eller åtminstone delar av matcher. Jag har inte jättebra koll så där, men det känns som sagt som en klubb med höga ambitioner. Det är ett spelskickligt lag med väldigt många duktiga spelare. Det känns som att de har haft lite oflyt som inte fått med sig full pott i vissa matcher, som man kanske borde ha fått.

Hur är du som spelare?
- Vad ni får in i Kalle är en spelande mittback med bra passningsfot och god spelförståelse. Jag har tidigare spelat central mittfältare, så jag tar med mig det från den positionen, med snabba beslut och spelförståelse.

Vilka förväntningar har du på dig själv i höst?
- För egen del är det väl mer att ta för mig bara. Chansen lär dyka upp, och så fort jag får den så är det bara att ta den. Jag känner mig som sagt redo för att prova på detta. Jag tror chanserna är relativt goda.

Vad har du för mål med fotbollskarriären?
- Målet har varit att ta mig upp till elitfotbollen och kunna spela på den här nivån. Nu har jag tagit ett första delmål till Superettan, men givetvis är det att ta ytterligare kliv till Allsvenskan och om möjligt även ut i Europa. Men så klart att spela Allsvenskan en dag hade varit oerhört stort, det är något man krigat för sen man var liten.

På lördag går TFF in i den 15:e omgången när Jönköpings Södra gästar Vångavallen. Då hoppas Kalle Larsson vara uttagen.

- Ingenting är sagt, men jag känner mig spelklar. Chanserna är goda, jag hoppas jag kan vara med i en matchtrupp, avslutar Kalle Larsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 27 augusti, 2020
Kategori: A-lag