Fotograf: Björn Sandberg

Efter en imponerade seger senast hemma mot Hammenhögs IF för damerna - blev det tyvärr inte det på lördagen, detta när Borgeby FK kom på besök till Vångavallen.

Matchen slutade oavgjort 1-1, där gästerna Borgeby FK var bra och hemmalaget Trelleborgs FF inte kunde stå för samma prestation som senast.

- En stor skillnad i vår egen prestation idag skulle jag vilja säga, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

- Samtidigt är det såklart lättare att möta ett lag där det är mer hål att stoppa in bollen i, som Hammenhög senast - än Borgeby FK idag. De krymper ytor, de gör det svårt för oss.

TFF-damerna startade bra, där de oftast var först på bollarna. Men först i målprotokollet var annars Borgeby FK och Julia Welin.

- Tyvärr slarvigt i vårt passningsspel. Vi startar bra och är bra fram till deras skitmål. Vi har en del problem efter där, men spelar upp oss igen - målet vi gör är rättvist.

Precis innan paus kvitterade Trelleborgs FF genom Elina Lenir och efter målet blåste domaren för halvtidsvila.

I andra halvlek var Borgeby FK bättre, hade farligast chanser och var nog ändå närmast segern.

I slutet av matchen tvingades dock Borgeby till målvaktsbyte efter en kollision med Josefine Svensson. Direkt därefter tvingades Borgeby att avsluta matchen med en spelare mindre efter en ny skada.

Trots en mer i några minuter fick tyvärr TFF-damerna inte till något segermål - matchen slutade 1-1.

- Sen kommer de ut och är bättre än oss i andra halvlek, framförallt de första 30 minuterna. Vi blir låga, ser lite trötta ut och sega. Slarvar och ger bort bollen, så vi måste jaga igen.

- Kommer tillbaka i slutet där de får skador, har man flyt gör man mål då. Men sammantaget så är 1-1 ganska så rättvist. Vi brinner inte riktigt till här idag, vi ligger ett halvt steg bakom. Trycker inte till passningarna riktigt, vi slarvar för mycket.

1-1 och oavgjort, ingen som vann matchen och ingen som riktigt vann på resultatet i Division 1 Södra - som spelas i enkelformat.

- Nä det är inga direkta vinnare idag, men för deras del är det bättre som inte förlorat än. Ett kryss för dem är väl okej. Idag mötte vi ett motstånd som var bra, där är alltid två lag på banan.

- Matcherna duggar tätt, vi slickar såren och kommer tillbaka, det viktiga var att inte förlora idag.

Det är fortsatt jämnt i damernas serie Division 1 Södra Götaland, du hittar tabellen här.

Nästa match för damerna är borta mot Nättraby GoIF om en vecka.

Trupp:

Somea Polozen, Ebba Jahnfors, Viktoria Persson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Matilda Liljefors, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Elina Lenir, Emy Alerskans, Rebecka Söholt, Anna Plantin, Josefine Svensson, Sofie Alerskans, Ebba Wendt Lundgren, Johanna Nilsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 22 augusti, 2020
Kategori: A-lag