Fotograf: Björn Sandberg

TFF-damerna har fått en strålande start på säsongen efter sommaruppehållet. Laget har två raka segrar och 7-1 i målskillnad. En av orsakerna till det är Elin Engbe som har hittat formen.

- Jag tycker att vi har kommit igång rätt så bra, säger Elin Engbe. Jag tycker att vi har bra inställning, alla vill visa upp sig och vi har bra sammanhållning. Det gäller att ta tre poäng imorgon så att vi kan vara med i toppen.

Hur upplever ni pressen?
- Det blir en annan press man sätter på sig själv i och med att det är en enkelserie i år. Jag tycker vi har gjort det bra, vi peppar varandra, ser det positiva och försöker lära oss av misstagen.

Är det en annan anspänning i gruppen inför matcherna jämfört med exempelvis ifjol?
- Det är inte direkt någon skillnad så. Klart att man kanske blir lite mer nervös inför dessa matcher nu jämfört med förra året. Det blir en annan situation nu i och med att det bara är en enkelserie. Det gäller som sagt att prestera hela tiden, försöka vinna och få in mål, för det kan avgöras på målskillnad också.

Är du nöjd med matcherna efter sommaruppehållet?
- Mot Hammenhög senast gjorde vi en bra match allihop, det var många som gjorde fina prestationer. Mot Laholm vann vi med 3-0 och gjorde det bra där också. Just nu tycker jag allting i laget känns bra, alla känns taggade inför imorgon och det känns som att alla verkligen vill. Jag tycker alla förbereder sig på bästa sätt, alla vet att det är en viktig match imorgon. Det är ändå typ serieledarna vi möter, så det är viktigt att ta tre poäng.

Hur ser du på matchen imorgon?
- Jag tycker vi ska ta med oss mycket från Hammenhög förra lördagen. Vi hade bra passningsspel och bra tempo på bollen, gjorde mål, och en viktig del är att man har många olika målskyttar. Jag tycker vi tar med inställningen från förra matchen, om alla gör det tillsammans så fungerar det.

Hur speciellt är det att spela fotboll under dessa förutsättningar med endast enkelmöten?
- Man måste prestera hela tiden, om man förlorar två matcher så kan det vara kört om man vill vara med i toppen. Samtidigt tycker jag att det är kul, man får vara glad att det blev av överhuvudtaget. Man kan inte påverka det på något sätt, det gäller bara att vara fokuserad inför varje träning och göra sitt bästa.

Hur vassa känner ni er i år?
- Jag tycker vi har en väldigt bra trupp. Vi har fått in några nya spelare inför denna säsong, vilket gjort att det blivit mer konkurrens, men det är på ett positivt sätt. Man måste verkligen prestera för att spela, så det känns som att vi har höjt nivån på träningarna i år. Man utvecklas mer när det är större konkurrens. Jag tycker verkligen vi har bra förutsättningar för att vinna imorgon och resterande matcher.

Är du nöjd med din form?
- Just nu är jag nöjd, men man kan alltid bli bättre. Jag sumpade något läge senast, för stunden blir man sur, men sen får man bara fortsätta kämpa.

Vad talar för ny seger imorgon?
- Framför allt inställningen, att alla vill slita på planen för att kunna ta tre poäng. Sen eftersom vi spelade bra mot Hammenhög så tar vi med oss det och ser det positiva.

TFF möter Borgeby FK klockan 14:00 på Vångavallen på lördagseftermiddagen. Matchen sänds via Spiideo Play och kostar 39 kronor.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 21 augusti, 2020
Kategori: A-lag