Fotograf: Björn Sandberg

Söndagens bortaseger mot Norrby IF innebär att TFF för första gången i år vunnit två raka matcher i Superettan. Mittbacken Fredrik Liverstam var en av hjältarna med sitt mål till 1-3 och ett stabilt försvarsagerande över 90 minuter.

- Det var en viktig och härlig seger, säger Fredrik Liverstam dagen efter. En bortaseger är alltid fin att ta med sig. Det är alltid svårt att rada upp två segrar, men det känns så klart extra skönt att få lite medvind.

Gästande TFF fick dock en mardrömsstart på Borås Arena när hemmalaget tog ledningen redan i den sjätte minuten. Skåningarna skulle dock komma igen.

- Vi startade riktigt bra först fem och det kändes som att vi var riktigt hungriga, men sen kom deras omställning, konstaterar Liverstam. Det blev en halvojuste duell som de tog tillvara på. Jag tycker ändå att vi behöll lugnet och tålamodet. Vi snackade ihop oss lite mer i paus och försökte jobba oss in i det målmässigt, vilket vi gjorde också.

Hur högt rankar du insatsen igår i förhållande till övriga matcher i år?
- Jag tycker överlag att vi är med i alla matcherna vi spelar. Vi har alltid något att ta med från matcherna. Rent prestationsmässigt har vi haft perioder där vi hållit bollen bra och perioder där vi försvarat oss lågt och bra, men mot Norrby satte vi helhetsbilden. Jag har inte sett matchen i efterhand ännu, men känslan på planen var att vi gjorde en bra prestation över 90 minuter. En välförtjänt vinst och en stark vändning.

Varför fick ni till det trots en tuff start på matchen?
- Ett mål kan förändra matcher, men jag tyckte någonstans att vi bestämde oss för att fortsätta det vi påbörjade. Vi fick lite grus i maskineriet, men vi fortsatte spela spelet. Vi fick ingen utdelning i första, men vi hade ett bra snack i halvtid, och alla var eniga om att fortsätta.

Fredrik Liverstam, som när han varit disponibel har varit ordinarie i mittförsvaret, missade en trio av matcher runt månadsskiftet till följd av ryggproblematik. Nu har han dock startat två raka matcher och kroppen känns bra.

- Det är väl okej, säger han. Jag får fortsätta vara noggrann och sköta om det. Jag gynnas väl inte jättemycket av skiften av underlag, men tillsammans med sjukgymnast har jag hyfsad koll på det och vi vet vad vi ska göra i veckorna för att hålla det i schack.

Ryggproblemen och frånvaron till trots har han inte haft några problem att leverera när han väl varit på banan. De två senaste matcherna har han med sin närvaro bidragit till en stabilitet i försvarsspelet.

- Det har känts bra, instämmer Fredrik Liverstam. Kroppen har också känts bra, vilket är ganska avgörande. Det kändes bra i ryggen i premiären, men sedan sade kroppen ifrån lite. Det har varit lite kamp, men nu fick jag ett lite längre uppehåll. I de här två matcherna har både min och lagets prestation känts bra.

Mittbacken, som inte är en allt för van målskytt, satte spiken i kistan för TFF när han skickade in 1-3 i den 84:e minuten. Målet var hans sjunde seriemål i seniorkarriären sedan han debuterade för Helsingborgs IF i Allsvenskan 2009.

- Skönt, man vill alltid göra mål, säger Liverstam. Jag har slitit lite med det genom åren, det blev ett ifjol och jag har väntat på att göra mitt första mål i TFF. Det var lite måltjuvsmål, en skön känsla att se den gå in.

Förhoppningsvis kan de två raka segrarna ge TFF fortsatt vind i seglen inför kommande omgångar i Superettan. Fredrik Liverstam menar att laget ständigt utvecklas och att det finns anledning att tro på fortsatta segrar.

- Jag känner en stor utveckling sedan vi drog igång i januari, säger Liverstam. Vi har ett bra lag, men också ett ganska nybildat lag och relationer känner jag är en viktig del i fotboll. Vi jobbar med det i veckorna men tiden kan man aldrig påskynda.

- Från backlinje, målvakt och framåt är det nytt, och det tar sin tid att sätta ihop det, fortsätter mittbacken. Tränarteamet är också nytt, det är mycket som ska synkas, och all respekt för att sånt tar tid. Vi är inte på något sätt färdiga, vi är fortfarande i en process där vi utvecklas, men vi har kommit en god bit på vägen.

Blickar ni uppåt i tabellen nu?
- Vi har inte sagt något direkt mål i tabellen mer än att vi helst ser att vi är med och hänger där uppe om det går. Man får ha förra året i åtanke då det blev en överlevnadsfråga. Kan vi smyga med där lite så är det klart att man vill det, men det är inget större snack om det. En match i taget låter som en bra plan.

Nu får TFF-truppen en full träningsvecka framför sig innan AFC Eskilstuna gästar Vångavallen på söndag. AFC har gått tungt så här långt och innehar jumboplatsen i tabellen. Fredrik Liverstam har dock den största respekt för lagets kommande motståndare, men menar att TFF har goda möjligheter att ta en tredje raka seger.

- Vi har så klart alla möjligheter att göra det, säger Fredrik Liverstam. Vi vill vara tuffa att möta på Vångavallen, och vi vill att motståndarna ska känna av det när de kommer. Vi ska sätta den ingången till matchen så hoppas vi att det går vägen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 18 augusti, 2020
Kategori: A-lag