TFF-damerna tog en viktig och imponerande seger på lördagseftermiddagen. Detta när man besegrade gästande Hammenhögs IF med 4-1 - på ett soldränkt och mycket varmt Vångavallen.

Målskyttar för Trelleborgs FF var Elina Lenir x2, Matilda Liljefors och Elisa Lang Nilsson.

- Det här var bra, framförallt att vi fick en bra start idag igen, säger en nöjd Hans Malmgren direkt efter matchens slut.

Första målet i matchen gjorde Elina Lenir, redan efter mindre än tre minuter spelat av matchen. Efter fint spel avslutade Elina från nära håll med pannan. Precis som senast mot Laholms FK tog TFF-damerna ledningen tidigt i lördagens match.

2-0 kom sedan i den 19e minuten genom Matilda Liljefors. Efter en lång boll från mittplan dribblade Matilda sig fri och enkelt slog in bollen.

- Vi har snackat hela veckan och tittat på gamla matcher på utdelning vi får genom vårt djupledsspel. Första målet djupled, andra målet också djupled, det är de här djupledsbollarna som hotar och vi är pigga och rappa. Att vi vågar och ligger där uppe i anfall och kör itu motståndarna.

2-0 skulle stå sig till paus, men det hade kunnat bli både 3-0 och 4-0 till hemmalaget om det hade velat sig.

TFF-damerna körde helt enkelt slut på gästerna i matchen, bland annat genom sitt effektiva djupledsspel.

- Hammenhög blev ju jättetrötta, vi visste att de var stora och starka - men kanske lite långsamma i sin backlinje.

- Andra halvlek står och väger, men vi hotar i våra omställningar.

Elina Lenir gjorde sedan andra halvleks första mål i den 65e minuten, en nick som via ribban gick i mål.

Vid ställningen 3-0 till TFF snurrade annars stabile Somea Polozen till det för sig. En misslyckad fint blev till en framspelning för Hammenhög som kunde reducera.

- Många som gör bra matcher idag, mycket positivt här. Sen att vi bjuder in dem vid 3-0 är sånt som händer.

Närmare än 3-1 kom aldrig Hammenhög och det blev aldrig spännande sen i matchen. Istället satte Elisa Lang Nilsson 4-1 på straff, bollen orkade precis över mållinjen - och den var väl också trött efter värmen på Vångavallen.

- En bra match, jättebra. Det var mycket som var bra idag, men nu måste vi ladda batterierna. Nu är det Borgeby FK nästa helg och det är också lite kniven på strupen - så gäller att vi kan hålla i detta vi gjorde idag.

Eftersom damerna spelar sin serie i enkelformat så är alla matcher extra viktiga. Till nästa helg kommer en annan toppkandidat på besök till Vångavallen i Borgeby FK.

Du hittar damernas tabell här.

- Kan vi fortsätta lira som idag så har vi goda förutsättningar att få bra resultat mot Borgeby också, avslutar damernas tränare Hans Malmgren.

Trupp:

Somea Polozen, Ebba Jahnfors, Felicia Miller, Edia Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Matilda Liljefors, Minda Forsblom, Johanna Nilsson, Elisa Lang Nilsson, Elina Lenir, Erika Nykjaer, Anna Plantin, Josefine Svensson, Sofie Alerskans, Ebba Wendt Lundgren, Rebecka Söholt.Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 augusti, 2020
Kategori: A-lag