Fotograf: Björn Sandberg

När Division ett återstartade i förra veckan tog TFF en viktig seger mot toppkonkurrenten Laholms FK (0-3). Imorgon lördag väntar ytterligare en viktig kamp när serieledande Hammenhögs IF gästar Vångavallen.

- Det är lite grann upp till oss själv nu, konstaterar Hans Malmgren. Ska vi vara med i toppen så gäller det att ta en trea imorgon igen.

Eftersom serien som bekant avgörs via enkelmöten i år, så är varje kamp att betrakta som en cupmatch. TFF har för avsikt att tävla om förstaplatsen eftersom endast den möjliggör avanacemang till Elitettan, varför varje match blir extra viktig. Just därför var det en skön trepoängare som trillade in på kontot förra helgen.

- Även om vi har gjort två bra träningsmatcher i sommar så är det ändå svårt att säga var man står när det kommer till serien, säger Hans Malmgren. Det var jäkligt viktigt att ta en trepoängare där uppe. Nu har vi två fantastiskt tuffa matcher framför oss, så nu gäller det att vara med i racet.

Var du nöjd med spelet mot Laholm?
- Stundtals var det riktigt bra, men sen hade vi några dippar. Det var extremt varmt, vilket det troligtvis kommer vara imorgon också, och det ställer krav på tjejerna att vara skärpta. Orken tryter fortare när är så pass varmt, och man tappar kanske lite i huvudväg också vad man ska göra. Men jag tycker att vi gjorde en bra insats, vi höll nollan och vann borta, då är det klart man ska vara nöjd

Hammenhög leder i skrivande stund serien och har inkasserat sju poäng på de inledande tre omgångarna. Leder laget gör liksom ifjol TFF-ikonen Anders Plamér.

- Det är ett Hammenhög som vi inte vet så mycket om, eftersom vi inte har haft möjlighet att se dem, säger Hans Malmgren. Men ”Palles” (Anders Palmér) lag är alltid luriga att möta. De har fått in några nya spelare och vi vet sedan innan att de har ett väldigt starkt försvar, så det blir en kamp att ta sig igenom där. Längst fram har de Josefine Rydle som är rutinerad och har gjort bra ifrån sig. De var grymt bra på fasta situationer ifjol, så det gäller att vara noggranna och inte bjuda på något onödigt.

Inför Hammenhögsmatchen konstateras att Viktoria Persson är indisponibel till följd av sjukdom. Sandra Nilsson har haft ryggont i veckan och är ett osäkert kort. Samtidigt är Anna Plantin tillbaka i truppen efter en tids skadefrånvaro.

- Jag tror det är lika viktigt här som i Laholm att få första målet och inte behöva blotta sig för mycket själva. Det är viktigt att inte släppa till något på fasta och att vi hittar flyt framåt och gör mål. Det är en hel del som positivt i vad vi har gjort, så jag hoppas vi kan fortsätta prestera som vi har gjort efter sommaruppehållet.

Under sommaren har några förändringar skett i TFF-truppen, vilket i detta fall innebär att fyra spelare lämnat. Hanna Lundell fick ett anbud från Kvarnsvedens IK i Elitettan som hon tackade ja till. Hanna Ålderstam, Linn Nilsson och Matilda Svensson går på lån till Vellinge IF i Division två.

- Vi visste om att det kunde bli så att Hanna skulle lämna, så det var vi beredda på, säger Malmgren. Gällande de andra tre så är det unga spelare som behöver kontinuerligt med speltid för att utvecklas. Konkurrenssituationen är väldigt tuff i gruppen. De kommer fortsätta träna med oss en gång i veckan, men förhoppningsvis kan de få spela 90 minuter kontinuerligt i Vellinge istället för att få mindre matchtid hos oss.

Med anledning av ändrade riktlinjer kring publik på fotbollsmatcher kommer 50 personer att tillåtas i publiken på lördag. TFF har beslutat att 40 av dessa platser går till anhöriga till TFF-truppen och resterande tio platser till bortalagets anhängare.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 14 augusti, 2020
Kategori: A-lag