Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF gästade Örgryte IS på söndagen i den avslutande matchen i omgång 11 av Superettan.

Förra året vann Trelleborgs FF båda mötena med Örgryte IS i Superettan och förhoppningarna inför söndagens match - var tre nya poäng.

Tyvärr blev det inte så, utan Örgryte vann med 2-1 och TFF fick åka hem tomhänta. Två tidiga mål i matchen som blev en jobbig uppförsbacke.

- Vi ger oss inte riktigt själva chansen idag heller, precis som mot IK Brage, säger en såklart besviken Kristian Haynes efter matchen.

- Tidiga mål idag igen där vi blir hårt straffade.

En pigg inledning av Örgryte resulterade i flera farliga lägen och till slut 1-0 - redan efter 13 minuter spelade. Målet kom efter att Örgryte spelat bort TFF och ett skott blev till en styrning in bakom en chanslös Hampus Nilsson i mål.

Örgryte fick också 2-0 innan paus efter att Mohamed Said tryckt in en retur från Hampus Nilsson från nära håll.

- Vi hade varit nöjda om de hade passat runt och klyddat med bollen, då hade vi kunnat bryta och straffa dem om vi hade gjort rätt.

- Det är för enkla mål som kommer, precis som mot IK Brage och hamnar också i samma situation som mot just IK Brage. En situation som blir för tuff.

Ja, precis som mot IK Brage gick TFF ut i andra halvlek med en ordentlig uppförsbacke. Men man var bättre i andra, mer boll, bättre spel och mål skulle ju komma.

Efter en hörna reducerade Isak Jönsson till 2-1 och gästande TFF försökte resterande minuter av matchen att få till en kvittering - men förgäves.

- Precis som mot IK Brage så gör vi ett bra försök i andra. Vi får till en reducering, sen har vi mycket boll men kan inte få till kvitteringen, kan inte luckra upp dem.

- Kan inte klaga på vår moral eller kämpatakter i andra halvlek. Vi gjorde ett bra försök i andra halvlek. Vi vet vad vi kan göra bättre och ska göra bättre. Det finns ingen tid att slösa, match igen redan i veckan hemma och där har vi en bra svit vi vill bygga på.

Matchen Örgryte IS - Trelleborgs FF slutade 2-1.

Nästa match är redan på onsdag, då hemma mot Västerås SK.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Isak Jönsson (ut 72), Anton Tideman, Niklas Vesterlund - Oscar Johansson (ut 75), Herman Hallberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Erik Andersson - Fatawu Safiu, Salif Camara Jönsson (ut .

Avbytare:

Andreas Larsen, Christian Thobo Køhler, Måns Söderqvist (in 75), Carl Björk (in 61), Mattias Håkansson (in 72), Haris Brkic (in 62), Kasper Harletun.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 9 augusti, 2020
Kategori: A-lag