Fotograf: Björn Sandberg

Det blev ett sent poängtapp senast mot Umeå, men när TFF under söndagen sätter sig på bussen till Borlänge så är det med hopp om tre bortapoäng.

- Det är jävligt segt att tappa så som vi gjorde i 89:e, när det är en match som jag tycker att vi skulle vunnit, säger Erik Andersson. Vi har egentligen chanser att kunna stänga matchen, så det är jävligt segt.

Erik Andersson har startat samtliga av TFF:s matcher i Superettan i år, och i måndags mot Umeå spelade han fram till minut 84 innan han byttes ut.

Vad är det som gör att ni inte lyckats knyta ihop säcken?
- Det känns väl lite som att vi lämnar över taktpinnen till dem och låter dem trycka på. Det blir väl naturligt så när man leder matchen, att man bevakar lite, men med facit i hand så kanske vi inte borde gjort det.

Är det mentala skäl, orken som tryter eller att ni agerar fel taktiskt?
- Ibland blir det fel bara, så det är väl inget fel på det sättet. Orken skulle jag inte säga att det är, för alla i laget orkar spela 90 minuter varje match. Sen får man ha respekt för motståndarna också, de spelar i Superettan av en anledning. Klart de skapar någon chans, har någon nick i stolpen, men jag tycker inte de skapar jättemycket. Det är jävligt segt att släppa in mål så sent i matchen.

Vad tar ni med er för lärdomar till kommande matcher om ni innehar samma ledning?
- Det är väl egentligen att inte lämna över taktpinnen till det andra laget och låta dem trycka på. Vi ska stå upp och hålla bollen på deras planhalva, även om vi leder med 1-0 på slutet.

Hur tycker du att ert spel har utvecklats?
- Jag tycker att det blir bättre och bättre hela tiden, vi hade inte satt allt offensivt i början. Vi lyckades inte, men nu känns det som vi hittat varandra mer och kommit in i bättre form. Det handlar väl om matchtempo och så, men det känns som vi blir bättre och bättre som lag varje match.

Tolv poäng på nio matcher, motsvarar det förväntningarna du hade på förhand?
- Jag tycker vi har ett jävligt starkt och bra lag med många duktiga fotbollsspelare. Vi är tuffa att möta, det har man märkt, alla lag får jobba med oss. Det är ingen match vi varit lång ifrån, utan jag tycker nästan att vi haft lite otur med resultaten ibland. Det har gått stolpe in för motståndarna, och med lite mer tur hade vi tagit fler poäng.

Du är inte riktigt nöjd ändå?
- Vi vill ju vinna alla matcher vi spelar. Vi tittar alltid uppåt i tabellen, det är det man går ut med som mål varje år, att vinna sina matcher och vinna serien.

Hur känner du kring din egen form?
- Det är egentligen som laget, det har blivit bättre och bättre hela tiden. Vi kom inte riktigt in i det i början, vi fick inte riktigt det att lossna, men sen tycker jag det blivit bättre och bättre. Sen har vi mycket mer att hämta, men vi är på rätt väg i alla fall.

Erik Andersson har tidigare mest spelat på det centrala mittfältet, men sedan förra sommaren har kanten blivit hans position i TFF. De flesta matcherna i år har han lirat till vänster. Han är dock öppen för att spela på samtliga mittfältspositioner.

- Jag vil väl inte säga att det är min position så, men jag trivs bra på vänsterkanten, säger Erik Andersson. Sen trivs jag jättebra när jag spelar i mitten också, så jag kan spela på båda positionerna. Det har blivit att jag spelat på vänsterkanten senaste året i Trelleborg och det passar mig bra.

Hur mår kroppen?
- Jag tycker det känns bra i kroppen, men sen får jag ändå kramp varje match. Det känns bra innan match, men sen får jag ändå kramp i 80:e. Så jag har väl lite kvar hämta där också.

TFF-truppen tränar ett sista pass under söndagsmorgonen innan bussen rullar mot Borlänge och Domnarsvallen för måndagens match.

- Det blir en rolig match. Brage är ett bra lag, det vet vi sen förra året, säger Erik Andersson. Vi är ett jävligt bra lag vi också, så jag tror det kommer bli en bra match.

Vad tror du kommer bli för typ av fotbollsmatch?
- Jag tror Brage kommer ha mer boll än vad vi kommer ha, men vi kommer kunna straffa dem.

- Jag tycker vi är starka när vi vinner boll och kan ställa om snabbt, fortsätter Erik Andersson. Så det är bra att de är ett skickligt fotbollslag som kan och vill styra matcherna, så får vi försöka sätta stopp för det.

Hur ser du på möjligheterna att vinna?
- Det finns alla möjligheter att vinna matchen, vi vill vinna alla matcher vi går ut och spelar. Vi ska gå ut och vinna den.

IK Brage – Trelleborgs FF äger rum på måndag kväll klockan 19:00.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 1 augusti, 2020
Kategori: A-lag