Fotograf: Björn Sandberg

Det är tätt mellan matcherna i Superettan just nu och redan imorgon, torsdag, är det ny match. Det är norr mot söder när Umeå FC kommer på besök till vackra Vångavallen i Trelleborg.

Matchen har avspark 19:00 - och du ser den på Dplay.

Köp stödbiljett till matchen, se bild ovan hur du går till väga.

- Måste säga att Umeå symboliserar tajta matcher. De förlorade knappt mot Halmstads BK, oavgjort borta mot GAIS - och nu senast seger hemma mot Ljungskile SK, tror de förlorade knappt mot Degerfors också. De är jämna, täta och är en bra nykomling, säger Kristian Haynes inför matchen.

- Ett lag jag både sett och läst om som är bra med boll, passningsorienterade. Men kanske att de behöver göra mer med bollen, omvandla bollinnehav till målchanser. De har haft långa sekvenser med boll i sina matcher, så det blir ett krig - då vi är bra defensivt.

Det är annars andra raka hemmamatchen för TFF - där senaste matchen forfarande är färskt i minnet. En match som vanns med 4-1 och där Fatawu Safiu stod för ett hattrick, läs intervju med Fatawu här.

- Vi behöver ha tålamod i matchen, precis som mot Dalkurd FF. Sen så ska vi spinna vidare på senaste insatsen, få till mer varierat anfallsspel.

Förändringen i truppen är att Fredrik Liverstam saknas och istället kommer Salif Camara Jönsson tillbaka efter lättare skada.

- Salif är tillbaka, men vi tappar Fredrik Liverstam som tvingades gå av banan mot Dalkurd FF på grund av ont i ryggen. Det är lite give and take, men så är det.

- Känns som en spännande utmaning där vi vill spinna vidare på senaste matcherna. Vara bra bakåt och sen blomma ut ännu mer framåt. Vi vet vad vi kan och vad vi behöver göra imorgon.

Matchen Trelleborgs FF - Umeå FC har avspark 19:00 på Vångavallen i Trelleborg. Eftersom matchen är publikfri så ser du den på Dplay. Klickar du här så stöttar du samtidigt Trelleborgs FF.

Preliminär trupp:

Andreas Larsen, Hampus Nilsson, Anton Tideman, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Fritiof Björkén, Kasper Harletun, Mattias Håkansson, Erik Andersson, Oscar Johansson, Haris Brkic, Henrik Johansson, Christian Thobo Køhler, Jacob Christiansen, Herman Hallberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Fatawu Safiu, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 29 juli, 2020
Kategori: A-lag