På grund av de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset väljer vi nu att strukturera om i vår organisation. Verksamheten koncentreras till sportverksamheten och en minskning av personalstyrkan sker därmed på kontoret. Samtidigt kommer ansvaret för sporten delas upp i två roller där den ena får ansvar för 5–14 år och den andra utökas till att ansvara för 15 år–19 år samt A-lag herr.

Klubbens styrelse har följt den ekonomiska utvecklingen under våren och genomfört en rad åtgärder för att minska den ekonomiska påverkan som situationen med coronaviruset fört med sig. Bland annat har all administrativ personal, bortsett från klubbdirektör Mattias Kronvall, varit permitterad. Även spelarna i A-laget herr har varit permitterade och övrig arvoderad personal har ingått överenskommelser om löneavdrag. Men nu tvingas alltså styrelsen att vidta ytterligare åtgärder, åtgärder som påverkar bemanningen på kontoret på Vångavallen.

- Den ekonomiska situationen gör att vi är tvungna att genomföra åtgärder vi helst hade velat slippa. Det viktigaste för styrelsen är att kärnverksamheten, det vill säga fotbollen för dam och herr och ungdomarna ska påverkas så lite som möjligt. Därför tvingas vi nu att minska resurserna på kontoret, säger Torbjörn Jönsson ordförande i styrelsen.

Förändringen innebär att avdelningen Sälj och Event avvecklas och Peter Kronström och Thomas Dehlén lämnar föreningen. Tidigare evenemangs- och försäljningsansvarig Hans Torsmar går in i en generalistroll som administrativ chef. Ekonomiansvaret läggs samtidigt ut externt.

- Vi räknar dessvärre med att de ekonomiska konsekvenserna blir kännbara för oss under en längre tid framöver. Det gör att vi behöver tänka om i vår organisation och det blir svårt för oss att ha anställda som tidigare. Vi ser fram emot den tid då vi kan välkomna besökare till våra evenemang igen. Men då kommer vi behöva genomföra dem med en annan typ av bemanning, säger Torbjörn Jönsson.

Klubbdirektör och sportchef Mattias Kronvall får nu driva vidare kontoret med minskad styrka.

- Det känns naturligtvis tungt att vi tvingas dra ner på personalstyrkan på kontoret. Peter Kronström har länge varit en del av verksamheten och bland annat bidragit till att utveckla vårt fina nätverk och näringslivsmässan. Jag vill rikta ett varmt tack till honom för hans insatser och önskar honom stort lycka till framöver, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör.

- Thomas Dehlén har varit med oss en kortare tid men bidragit stort bland annat under denna tunga vår. Han går nu vidare till nya utmaningar och vi önskar honom lycka till i framtiden, säger Mattias.

Efter Andreas Greens tragiska bortgång under våren har sportchefstjänsten på ungdomssidan inte varit tillsatt. Den tjänsten kommer nu tillsättas genom två roller där den ena även får ansvar för A-lag herr. Martin Biärsjö, som bland annat drivit Trelleborgs FF:s e-sportsatsning, tar över ansvaret för åldrarna 5–14 år.

- Genom ungdomsverksamheten utvecklar vi framtidens fotbollsspelare. Ansvaret som sportchef för ungdomssidan är otroligt viktigt och vi väljer nu att dela ansvaret mellan två personer. Båda rollerna kommer vara mycket viktiga i vår fortsatta utveckling av såväl barn- som ungdomsverksamhet, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och nuvarande sportchef.

Mattias Kronvall är sportchef för A-lag herr idag men kliver alltså av den rollen 1 januari 2021. Vem som tar ansvar för15 år – 19 år samt A-lag herr är ännu inte klart men dialog pågår.

- Genom att skapa en roll med ansvar för 15 år upp till A-lagherr gör vi det möjligt att mer nära följa våra egna unga talanger, säger Mattias Kronvall.


Skribent:
Publicerad: 28 juli, 2020
Kategori: Marknad