Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF tog på lördagskvällen andra hemmasegern för säsongen - detta när man besegrade Dalkurd FF med 4-1.

Stor segerorganisatör var Fatawu Safiu som stod för inte mindre än tre mål. Erik Andersson öppnade annars målskyttet i matchen.

- Jätteskön känsla såhär efteråt såklart, säger Kristian Haynes i kvällssolen på Vångavallen.

Det var en match där egentligen allt hände i första halvlek, där Dalkurd öppnade bra - och där Fatawu Safiu var inblandad i nästan allt och avslutade bäst.

- Lurig motståndare som höll oss hela tiden på helspänn, trots en komfortabel ledning och en man mer. Första halvlek, de får en bra start och man får se en del av deras offensiva spel. Första anfallet så är de inne en mot en och är skickliga.

Första målet för kvällen var det dock Erik Andersson som gjorde, efter ett riktigt skolboksanfall.

- Vi får utdelning i det vi visste om var deras svagheter. Höga positioneringar, slarviga i sina defensiva omställningar och sedan in bakom - då hände det grejer.

- Komfortabelt med ledning 1-0, skolboksexempel på hur det ska se ut utifrån hur vi vill spela. Inspelet, positioneringen - kanon. Sen kommer tvåan och då känns det jättebra. Men sen kommer en snöplig situation som ändrar matchbilden. De växer och känner närhet - då är det match igen.

Efter 1-0 så var det Fatawu Safiu som stod för det mesta och hade stor show. Först gjorde han 2-0, sen orsakade han en straff i egna straffområdet efter hands, sen gjorde han 3-1 på en ''panenka''-straff och sedan 4-1 - allt innan pausvilan.

- Fatawu Safiu var inblandad i mycket - men med mycket draghjälp av Mattias Håkansson ska poängteras. De får gnugga hårt i defensiven också.

- Första målet löste nog många knutar för honom, sen straffen, det krävdes ett mål för honom sen vågade han göra det.

Dalkurd FF åkte på en utvisning av unge Christoffer Styffe precis innan paus. Vilket också då gjorde att hemmalaget TFF fick spela resten av matchen med en man mer.

Andra halvlek var annars en tråkig historia där hemmalaget egentligen bara hade ett mål i sikte - att stänga butiken helt.

- Vårt enda mål i andra halvlek var att egentligen stänga butiken. Vi hade inga större ambitioner att springa upp och trycka eller så.

- Sammantaget, 4-1, jätteskönt. Hade jag fått det på förhand hade jag tagit det på direkten. På hemmaplan, en stärkande seger och det är skönt inför kommande matcher.

Redan på torsdag är det nämligen match igen hemma på Vångavallen - då mot Umeå FC. Avspark 19:00.

- Vi vill ha en bra ingång till de kommande matcherna, på torsdag när vi står här ska vi komma ihåg denna prestationen och känslan.

Jacob Christiansen som hoppade in i slutet av matchen gjorde då även debut i Superettan.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam (ut 26), Anton Tideman - Oscar Johansson, Herman Hallberg, Muhammed-Ali Dhaini (ut 83), Erik Andersson (ut 84) - Mattias Håkansson (ut 68), Fatawu Safiu (ut 83).

Avbytare:

Andreas Larsen, Niklas Vesterlund (in 26), Christian Thobo Køhler (in 83), Henrik Johansson (in 83), Jacob Christiansen (in 84), Haris Brkic (in 68), Kasper Harletun.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 juli, 2020
Kategori: A-lag