Fotograf: Björn Sandberg

Damerna träningsspelade på fredagskvällen hemma på Vångavallen - mot FC Rosengårds F19.

En träningsmatch där TFF-damerna vann med enda målet, inprickat av Elisa Lang Nilsson i den andra halvleken.

Trelleborgs FF Dam - FC Rosengård F19, 1-0.

- Vi är inte riktigt nöjda med första halvlek. Det märks att de har varit i spel och vi inte har varit det, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Vi slarvar mycket i passningsspelet, vi sa att vi skulle ligga högre med forwards - men får inte ut mycket av det i början.

Det var FC Rosengård som var piggast i början och kom till några avslut lite för lätt. 

Farligast lägen i första halvlek hade dock hemmalaget, med bland annat en boll i ribban och ett skott där Angel Mukasa i Rosengård-målet fick göra en kvalitetsräddning.

- Sen blir vi lite bättre i andra halvlek, vi får tag på det bättre. Elin Engbe gör ett piggt inhopp på topp, hotar hela tiden i djupled.

Målet kom i mitten på andra halvlek, genom Elisa Lang Nilsson. Förutom målet hade hemmalaget ytterligare en boll i ribban och en i stolpen.

- Där var vissa positiva grejer, vissa som vi får slipa på. Syntes också att det var första matchen efter uppehåll. I det stora hela så är vi väl nöjda, vi fick revansch på ett duktigt FC Rosengård F19.

Som sagt har TFF-damerna träningsmatch på onsdag igen, borta mot Malmö FF. Damernas serie startar sedan upp igen den 8 augusti.

- En bra fight för oss, träning måndag och tisdag - match onsdag mot Malmö FF. Vi tränar sen igen på lördag och har en hel träningsvecka innan det drar igång i serien.

Trupp:

Emy Alerskans, Somea Polozen, Ebba Jahnfors, Emma Paulsson, Viktoria Persson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Matilda Liljefors, Hanna Lundell, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Elina Lenir, Somea Polozen, Sofie Alerskans, Elin Engbe, Ebba Wendt, Hanna Bauer, Rebecka Söholt.Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 24 juli, 2020
Kategori: A-lag