Fotograf: Björn Sandberg

Efter tre veckors ledighet från kollektiv träning samlades TFF-damerna åter på Vångavallen i lördags. Därefter har ytterligare några träningspass avverkats, och på fredag träningsspelar man mot FC Rosengårds F19.

- Det är svårt för oss att hitta träningsmatcher här nere om man inte ska stöta på dem som man själv ska möta i serien, så detta är ett bra genrep, konstaterar TFF-tränaren Hans Malmgren.

Lagen möttes faktiskt i en vänskapsmatch i början på februari månad och då segrade Rosengårdstjejerna med 2-0.

- De är duktiga tjejer som är bra utbildade, men vi har revansch att utkräva, säger Malmgren.

Efter en speciell vår med endast två seriematcher samt en träningsmatch mot Malmö FF, tog laget semesterledigt. Nu ser Malmgren fram emot att få gå in i match igen.

- Det känns som att det är det vi vill ha, säger TFF-tränaren. Vi kommer ändra lite i vårt spel, vi ska testa mot Rosengård att ligga lite högre med våra forwards, vilket innebär mer en 4-3-3-uppställning (har tidigare spelat 4-2-3-1). Det är inte så stor förändring egentligen, men vi vill ligga lite högre med forwards och släppa kantspelarna lite, och på så sätt få in mer folk i boxen.

Vad vill ni i övrigt få för svar?
- Samtidigt måste vi se till så att vi kan försvara oss ordentligt. Vi åkte på fyra omställningar mot Eskilsminne, och vill vi spela offensivt måste vi kunna försvara oss också. De två sittande mittfältarna kan inte ge sig av för mycket, utan vi måste ha balans på dem där bak. Det är lite såna saker som ska lösas innan vi sätter igång. Därför är det bra att vi får två bra matcher för att se om vi reder ut det.

Utöver Rosengårdsmatchen väntar en träningsmatch mot Malmö FF på onsdag, innan seriespelet går igång med bortamatch mot Laholm den 8:e augusti.

I veckan har damerna varit som mest 28 i träning, men alla är inte i speldugligt skick. Dock kommer uppemot 20 spelare vara tillgängliga för matchen, och avsikten är att lufta så många som möjligt.

- Det ska finnas en möjlighet för alla att visa upp sig, säger Hans Malmgren. Det är viktigt att alla känner att de är med och nosar. Vi ska hålla så många som möjligt på gott humör, och det kommer kanske bli den största utmaningen i höst. Det är bara elva som kan starta, och alla matcher som kommer är som cupfinaler.

TFF möter FC Rosengårds F19 på Vångavallen under fredagskvällen med avspark klockan 19:00. Matchen spelas utan publik.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 23 juli, 2020
Kategori: A-lag