Fotograf: Björn Sandberg

En nyhet förra omgången var att alla supportrar via våra kanaler hade möjlighet att lägga sin röst på matchens lirare i TFF. Hampus Nilsson blev klar etta med en tredjedel av rösterna och tog därmed välförtjänt utmärkelsen från bortaförlusten mot Degerfors (1-0).

- Det är klart att det är kul att folk ser att man gör en bra match, men sen hoppas man få med sig poäng hem därifrån, säger målvakten. Så i grund och botten lägger jag ingen större vikt vid att bli matchens lirare, jag hade hellre sett att vi vunnit matchen, men det är klart att det är smickrande att folk tycker att man gör ett bra jobb.

Varför tror du att folk uppskattade din insats?
- För egen del så tyckte jag att det kändes bra. Jag gjorde ju den dubbelräddningen som var helt okej, plockade ner lite inlägg och såna grejer. Det kanske var mer en stabil insats med någon bra räddning.

Hur känns formen?
- Min egen form känns ungefär som lagets, vi är på uppgång och det är jag också. Det är klart att i början när vi inte fått spela några träningsmatcher så kommer lite träningsmatchmisstag, men det känns som att vi slipat bort mycket av det och blir bättre.

- Det känns som att vi är på gång, laget är på gång och jag är på gång, fortsätter Hampus Nilsson. Det tycker jag vi visat de senaste matcherna också.

Hur känner du kring ditt förtroende från tränarna och konkurrensen med Andreas Larsen?
- Klart att jag känner ett starkt förtroende från tränarstaben. Sen är Larsen en fantastiskt fin målvakt, det visar han på varje träning. Han har varit väldigt professionell, knutit näven i fickan och stöttat mig till hundra procent. Han är go som person och ger mig en fajt varje träning, säger Hampus Nilsson och fortsätter:

- Jag känner att jag inte har råd att slänga in en massa bollar, för han ligger där och väntar på att få chansen.

Hur är känslan kring lagets säsongsinledning?
- Vi jobbar på och tror på det vi gör. Det kommer ta tid att få alla bitar att sitta på plats. Man får tänka på att vi har gjort rätt stora förändringar det här året, med ny tränarstab och en del nya spelare. Vi har lagt mycket jobb på att tajta till defensivt, vilket jag tycker syns, och vi tar även kliv offensivt. Vi måste fortsätta tro på det vi gör och fortsätta jobba tillsammans, och det tycker jag alla gör.

Har offensiven blivit lidande till följd av starkt fokus på defensiven?
- Man får ju välja någonting när man börjar med säsongen och träna. Nu har vi fokuserat mycket på defensiven, och då har vi kanske inte lagt lika mycket tid på offensiven, men jag tycker vi skapar mer och mer lägen. Tränarna ger oss bra nycklar för hur vi ska såra motståndarna, och vi blir bättre och bättre. Ser man mot Degerfors senast så har de mycket boll, men vi skapar de hetaste lägena i första halvlek, och vi hoppas skapa ännu mer. Vi blir hetare och hetare.

Hur laddar ni om när matcherna kommer tätt och det är långa resor?
- Jag gillar det här när matcherna kommer tätt, eftersom det är matcherna som är det roliga. Det är inte så svårt att ladda om, det är bara att köra. Sen kanske ledarna tycker det är tuffare, för det blir kortare tid för dem att förbereda, så de tycker nog det är jobbigare än vi spelare. Det är klart att kroppen inte får samma möjlighet att återhämta sig, vilket är svårare för utespelarna än för mig som målvakt, men det är det här vi spelar fotboll för.

Vad krävs för att ni ska hitta en trend och rada upp poäng?
- Att vi fortsätter jobba som vi gör. Innan förra matchen hade vi tre matcher utan förlust och vi gjorde en relativt fin insats mot Degerfors på bortaplan. Vi ska bara fortsätta gneta på som vi gör och bli lite spetsigare framåt, så kommer det gå hur bra som helst. Det värsta vi kan göra nu är att stressa upp oss över något som vi inte behöver stressa upp oss över. Vi gör bra matcher mot bra motstånd och vi har gjort väldigt bra matcher på senaste tiden. Fortsätter vi bara vara fokuserade både på träning och på match så kommer det rulla in en jäkla massa poäng.

Vad tror du om nästa match?
- Det är ju som alla matcher i Superettan, det kommer bli en tuff match. Det är ett konstgräslag vi möter och vi kommer förhoppningsvis kunna störa dem med vårt fysiska spel, som det ofta blir på gräs. Det kommer gynna oss om vi kommer kunna smälla på dem lite, det kommer de nog inte gilla. Den fysisk delen tror jag kommer göra att vi får lite övertag på dem, men det kommer bli tufft och tajt.

Nästa TFF-match äger rum på lördag mot Dalkurd FF på Vångavallen. För att kunna rösta på matchens lirare, håll utkik på vår Facebook och Instagram.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 21 juli, 2020
Kategori: A-lag