Fotograf: Björn Sandberg

Det blev tyvärr inga poäng på Stora Valla på lördagen, Degerfors IF vann med matchens enda mål - inprickat av gamle TFFaren Sebastian Ohlsson.

Trelleborgs FF fick en straff tilldelat sig i slutskedet av matchen efter hands. En straff som Herman Hallberg missade, eller kanske rättare sagt Degerfors målvakt räddade.

- Vi är besvikna över att inte få med oss poäng hem. En straffmiss, det är sånt som händer - men vi är extremt besvikna över att inte få med oss något hem till Trelleborg, säger Kristian Haynes i bussen hem till Söderslätt.

En hyfsat jämn match som utspelade sig på lördagen i Degerfors. Men där Degerfors var bättre i början, med mycket boll och många skapade hörnor. Bästa målchansen i första halvlek hade dock Salif Camara Jönsson och TFF. Men hans avslut gick hårt utanför.

- Förväntad matchbild mot ett bra Degerfors IF. De är passningsskickliga. Med undantag de första tio minuterna så är vi bra i matchen och de spelar inte genom oss särskilt många gånger.

- Vi vinner tillbaka mycket boll i bra lägen, men lite för snabba beslut därefter och vi får inte till det. Där var många embryon till målchanser och vi hade den bästa genom Salif innan paus.

Precis efter Salifs målchans, som gick utanför, så tvingades han bryta matchen. Detta efter att han skadat den vad som höll honom borta från GAIS-matchen. In kom då Mattias Håkansson, i en något ovan position.

- Vi får se, det är lite för tidigt att säga hur det är med honom. Förhoppningsvis gick han av i tid och gjorde inte saker värre iallafall. Mattias kommer då in på en ovan position, men kommer in i det efter ett tag.

I andra halvlek kom då matchens enda mål, inprickat av Sebastian Ohlsson och det är väl självklart - släkten är ju som sagt alltid värst.

- Fast situation där vi inte sorterar bort ordentligt. Sebastian Ohlsson lyckades få in bollen där. Hampus Nilsson gör ju annars en bra match och räddar oss precis innan.

- Vi försöker få till en forcering, utan att för den delen gå bort oss. Får till en straff och resten kan vi av det, Isak Jönsson har någon nick nära precis i slutet. Vi är besvikna att inte få poäng med oss, vi har dock en massa att ta med oss härifrån.

Med Degerfors tre poäng i matchen så hoppar de upp på första plats i Superettan - om än kanske tillfälligt.

Henrik Johansson, som varit skadad en längre tid gjorde comeback på lördagen och spelade sisådär 20 minuter.

Nästa match är nästa lördag, då hemma mot Dalkurd FF.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Anton Tideman - Oscar Johansson (ut 70), Herman Hallberg, Mouhammed-Ali Dhaini (ut 83), Erik Andersson - Fatawu Safiu (ut 83), Salif Camara Jönsson (ut 32).

Avbytare:

Andreas Larsen, Niklas Vesterlund (in 83), Henrik Johansson (in 83), Mattias Håkansson (in 32), Jacob Christiansen, Haris Brkic (in 70), Kasper Harletun.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 18 juli, 2020
Kategori: A-lag