Fotograf: Björn Sandberg

Han har väntat på debuten i sin nya klubb under flera månader. Men i måndagens hemmamöte med GAIS fick Mouhammed-Ali Dhaini för första gången dra på sig TFF:s matchtröja när han byttes in i mitten på den första halvleken.

- Det var jätteskönt att det äntligen kom, säger Dhaini. Det tog lite tid i och med skadan, men till slut kom det. Jättekul att till slut få debutera för Trelleborg.

Mittfältaren lämnade Torns IF för Trelleborgs FF i mitten på februari månad, men redan i inledningsskedet under sin tid i Trelleborg hade han känningar i sitt knä. I mars opererades han och sedan har rehabiliteringsträningen pågått till juni månad.

- Det är klart att när man kommer till en ny klubb så vill man visa framfötterna, säger Dhaini. Man vill inte bli skadad, det är det sista man hoppas på, men det var bara att acceptera och göra sitt bästa för att komma tillbaka. Det ligger inte så mycket i någons händer, utan man får acceptera att skador händer.

Hur har du hanterat det?
- Jag har bara försökt tänka positivt. Det var lite tur att säsongen blev framskjuten, det var något positivt där. Sen försökte jag bara göra mitt bästa med rehaben, det var det enda man kunde göra under den perioden.

Det var i den 25:e matchminuten i förra omgången mot GAIS som Christian Thobo Köhler tvingades lämna planen skadad. Kristian Haynes bestämde sig då för att be Mouhammed-Ali Dhaini att göra sig redo för inhopp. Någon nervositet hann aldrig infinna sig.

- Man hann inte tänka så mycket eftersom det kom väldigt plötsligt när TK (Thobo Köhler) skadade sig, säger Dhaini. Det var bara att byta om och in på planen. Kanske var det bättre på det sättet att bara hoppa in utan att ha massa tankar i huvudet.

Prestationen under sina 65 minuter på planen bedömer han som fullt godkänd.

- Det var okej med tanke på att det var första matchen med killarna i laget, säger Dhaini. Jag fick mycket hjälp av mina lagkamrater. Jag måste jobba med några bitar så klart, det tar lite tid, men det kommer.

Vad behöver du utveckla?
- Jag måste komma in i det taktiska ännu mer och även det offensiva spelet. Jag är mer defensivt lagd, men jag ska försöka förbättra det offensiva. Det taktiska sitter inte helt ännu eftersom jag inte spelat match innan med killarna, men det kommer.

Hur känns formen?
- Man har stigande form hela tiden, man blir mer och mer tränad för varje pass. Det tar tid innan kroppen vänjer sig, men det är på rätt väg.

Segern mot GAIS (2-0) var den första sedan premiären mot Halmstad för en dryg månad sedan. Självklart var det en efterlängtad trepoängare som gav TFF ett visst skutt uppåt i tabellen.

- Det var jättekul att vinna, säger Dhaini. Vi ska vara svårslagna på Vångavallen, så det gäller att bygga upp en trend. Nu är vi igång och det gäller att fortsätta, hemma ska vi alltid vinna.

- Jag tycker att vår form har varit bättre och bättre för varje match, fortsätter Dhaini. Vi kanske förtjänade tre poäng i Stockholm också, men det är bara att jobba på. Vi visade vad vi kan mot GAIS och vi fick de tre poängen. Spelet bir bättre och bättre hela tiden.

Vad tänker du inför nästa match?
- Det är som jag har sagt hela tiden, vi ska vilja utveckla vårt spel så kommer vi vara svårslagna. Det är bara att fortsätta så som vi har gjort de senaste matcherna. Jobbar vi hårt så kommer det lösa sig, det vet vi om som grupp.

Idag, två dagar innan kommande match mot Degerfors, är det fortsatt oklart ifall Christian Thobo Köhler är spelklar till lördag. Utöver Mouhammed-Ali Dhaini finns Haris Brkic och Herman Hallberg tillgängliga som centrala mittfältare.

- Det är klart att det var jättekul att spela senast, det var ett tag sen, säger Dhaini. Självklart vill man spela hela tiden, men det gäller att vara redo när nästa chans kommer. Man ska alltid vara redo för laget.

- Det viktigaste är att vi kan fortsätta på samma väg och plocka poäng, avslutar Mouhammed-Ali Dhaini.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 16 juli, 2020
Kategori: A-lag