Fotograf: Björn Sandberg

I fredags var det hemmamatch mot GIF Sundsvall och på tisdagen är det ny match igen - borta mot nykomlingarna Akropolis IF. Matchen kommer spelas på Grimsta IP och har avspark 19:00. Du ser matchen på Dplay.

- De är nykomlingar på flera olika sätt, nykomlingar i Superettan och en ny bekantskap för mig. Vi har väl rätt bra koll på hur de vill spela och vad de vill göra med bollen, säger Kristian Haynes inför tisdagens match i Superettan.

Akropolis IF är nykomlingar i Superettan inför 2020, detta efter att de vann Division 1 Norra på ett imponerande sätt 2019. Av 30 matcher vann de 23 och förlorade bara en.

Akropolis IF kanske är en ny förening i Superettan, men i truppen finns det flera välkända ansikten.

- Där är några bekanta ansikten i deras trupp, som antingen varit runt i Superettan eller i Stockholmsområdet. Några som är på väg uppåt i karriären också som får sin chans i Akropolis.

Precis som Trelleborgs FF så spelade Akropolis IF i fredags, borta mot Jönköpings Södra IF. Så de båda lagen har fått lika många dagars vila sedan förra matchen.

Efter två tunga och blöta gräsmatcher blir det konstgräs på Grimsta IP på tisdagen för TFF.

- Det är tuff matchning just nu, men så är det för alla lagen. Vi har annars slickat lite sår, analyserat senaste matchen och är redo för Akropolis. Vi åker upp redan på måndagen, sover över och spelar på tisdagen.

- Man hinner inte träna så mycket mellan matcherna, utan nu har vi varit lediga en dag - sen kört matchförberedande träning. Killarna känns fräscha, vi har roterat en del för att hålla det så. Läget är annars bra i truppen och där det egentligen bara Bozidar Velickovic som fortfarande är skadad.

Matchen spelas som sagt på Grimsta IP och du ser alla matcher på Dplay, du har väl skaffat Dplay? Om inte gör det här och du stöttar samtidigt Trelleborgs FF.

Matchen mot Akropolis IF är faktiskt den enda i Stockholm i Superettan 2020.

Preliminär trupp:

Hampus Nilsson, Andreas Larsen, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Kasper Harletun, Anton Tideman, Muhammed-Ali Dhaini, Erik Andersson, Christian Thobo Køhler, Haris Brkic, Oscar Johansson, Herman Hallberg, Fatawu Safiu, Mattias Håkansson, Salif Camara Jönsson, Måns Söderqvist.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 6 juli, 2020
Kategori: A-lag