Fotograf: Björn Sandberg

Efter endast två seriematcher är TFF-damernas vårsäsong till ända. En storseger (5-0) i premiären mot Dösjöbro följdes av en storförlust (1-4) i omgång två mot Eskilsminne. Det är således med lite blandade känslor som truppen gått på uppehåll.

- Tjejerna har visat enormt bra fajtingspirit hela våren, säger huvudtränare Hans Malmgren. Det märktes också mot Eskilsminne, för även om vi släppte in fyra mål så kämpade vi på i 93 minuter. Det var inga sura huvuden och vi slog inte av på takten, utan vi gjorde jobbet fullt ut.

- Det var en snöplig förlust i sista matchen, men med den attityd och inställning vi visade så ger det ändå gott hopp inför höstsäsongen, fortsätter Malmgren.

Coronapandemin har onekligen kastat om förutsättningarna för fotbollssäsongen. Division ett-serien skulle egentligen ha inletts i april, men först i mitten på juni kunde spelet ta fart. Istället för en full serie med 22 omgångar är det i år en enkelserie som gäller. Eftersom dessutom Asarum har dragit sig ur i ett sent skede stryks ytterligare en spelomgång.

Hans Malmgren har tidigare pratat om att varje omgång blir som en cupfinal, då det med få omgångar inte finns utrymme för många poängtapp om man vill vara med i tabelltoppen. Efter tre förlorade poäng mot den förväntade toppkonkurrenten Eskilsminne krävs en stark poängskörd under resterande tio matcher för att TFF ska kunna vara med och kriga om förstaplatsen.

- Jag tror inte att vi har råd att tappa så mycket till, resonerar Malmgren. Vi har kanske råd med en oavgjord till, men det kan bli svårt med fler förluster. Jag tror nog att alla i gruppen är rätt medvetna om det, säger Hans Malmgren innan han fortsätter:

- För tjejerna så är det bara en sak som gäller, och det är att vi ska gå fullt, alla har det i bakhuvudet. Här är inget att diskutera, vi ska vinna de matcher som är kvar. Vi har bestämt att vi vill gå för det.

Direkt efter Eskilsminne-matchen gick laget på ledighet, vilket består fram till den 18:e juli då man återsamlas i träning på Vångavallen. Veckan efter väntar träningsmatcher mot Malmö FF borta och FC Rosengårds F19/reservlag hemma.

- Det är väldigt nyttigt att vi får de matcherna, säger Hans Malmgren. Vi ska bygga vidare på det höga presspelet och se till att bli effektivare i sista tredjedelen. Det är två riktigt bra motståndare, så tempot kommer vara bra. Inför Malmö känner vi lite revanschlusta efter att vi släppte in mål på sista sparken sist.

Den 8/8 återstartar serien med bortamatch mot Laholm innan två hemmamatcher mot Hammenhög och Borgeby går av stapeln på Vångavallen. Hans Malmgren menar att den trion av matcher kommer bli avgörande för utgången på serien.

- Vi får se till att knyta näven och köra på rejält när vi startar upp igen. Jag vet att tjejerna är jävligt revanschsugna, och nu får de en behövlig och efterlängtad vila. Till de matcher som komma skall gäller det att vara riktigt på hugget. Vi knyter näven och skall ge det en riktig chans inför hösten, avslutar Hans Malmgren.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 4 juli, 2020
Kategori: A-lag