Fotograf: Björn Sandberg

Den riktiga sommaren är närmast som bortblåst, först regnade det på Skarsjövallen i söndags - på fredagskvällen regnade det rejält också på Vångavallen, mot GIF Sundsvall.

Matchen slutade 1-1, efter att GIF Sundsvall kvitterat i andra halvlek.

Målet för Trelleborgs FF gjordes av Oscar Johansson i den första halvleken.

Eftersom Kristian Haynes blev förvisad till Skarsjövallens läktare i söndags - fick han sitta på Vångavallens tomma läktare på fredagen. 

- Vi är nöjda med prestationen överlag, tråkigt att vi inte får alla tre poängen, säger Alexander Tengryd som höll i taktpinnen på fredagskvällen.

- De är duktiga med bollen, väldigt passningsorienterade, väldigt skickliga med bollen. Samtidigt gör vi det bra och styr dem dit vi vill. Sen attackerar vi dem bra och hade kunnat göra nåt mål till.

I den 28e minuten gav Oscar Johansson hemmalaget ledningen. Ett skott via stolpen i mål, efter grymt förarbete av Erik Andersson.

Erik som jobbade från hörnflaggan sig in i straffområdet, passade en fristående Oscar Johansson - som då sköt via stolpen i mål.

- Det är jämnt i andra också, men det är ju otur att bollen går in som den gör. Det är ett i raden av konstiga mål vi får emot oss, hade det varit på rena spelmål så hade vi kanske kunnat reparera saker på ett annat sätt.

Ja, konstiga mål var det. GIF Sundsvalls kvittering kan väl klassas som det. Annars stabile Hampus Nilsson i TFF-målet boxade ett inlägg rakt på Pontus Engblom i GIF Sundsvall. Bollen gick då sen in i mål, kanske inte det svåraste målet av Superettans skytteligaledare.

- Överlag är vi nöjda med prestationen idag.

- De leder ju serien och då får man sånt med sig också, men sett ur vår synvinkel på matchen så kanske vi skulle ha haft alla tre poäng idag.

Nästa match är redan på tisdag, borta mot Akropolis IF. Matchen har avspark 19:00 och du ser den på Dplay. Klickar du här så stöttar du även Trelleborgs FF.

Fredrik Liverstam kom inte till start i matchen på grund av sjukdom. GIF Sundsvalls Alexander Blomqvist, med förflutet i TFF, saknades på grund av skada.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Anton Tideman, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund - Oscar Johansson (ut 84), Christian Thobo Køhler, Herman Hallberg, Erik Andersson (ut 70) - Måns Söderqvist (ut 70), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Andreas Larsen, Fatawu Safiu (in 70), Mouhammed-Ali Dhaini, Mattias Håkansson (in 70), Haris Brkic (in 84), Kasper Harletun, Totte Holmkvist.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 3 juli, 2020
Kategori: A-lag