Det har gått mindre än en vecka sedan senaste matchen borta mot Ljungskile SK - på fredagen kommer GIF Sundsvall på besök till Vångavallen.

Omgång fyra av Superettan: Trelleborgs FF - GIF Sundsvall har avspark 19:00.

Du ser matchen på Dplay - klicka här så stöttar du även Trelleborgs FF.

Köp stödbiljett till matchen, se bilden ovan.

- Matcherna kommer tätt, vilket också kan vara bra nu. Vi får en ny chans imorgon mot serieledande GIF Sundsvall som visat en god form. Förväntar mig ett bra och passningsorienterat Sundsvall som fortsätter på den linjen, säger Kristian Haynes inför matchen imorgon.

- De har gjort det bra, men det handlar väldigt mycket om oss själva. Vad vi vill göra och vad vi ska komma åt. Hantera deras styrkor men komma åt det som vi sett att vi kan utnyttja.

GIF Sundsvall, som 2019 låg i Allsvenskan, har startar med två segrar och en oavgjord match. Den oavgjorda matchen var också senaste matchen hemma mot Dalkurd FF.

Pontus Engblom i GIF Sundsvall leder skytteligan i Superettan, med fem mål gjorda, på de inledande tre omgångarna.

Förhoppningsvis kan Haynes och hans mannar nolla både Pontus och hela GIF Sundsvall på fredagen - och helst producera framåt själv.

- Vi tycker att vi flyttat fram positionerna i allt vi gör. Det viktigaste just nu är att vi ser förbättring och utveckling i det hela - i både defensiva och offensiva spelet.

I senaste matchen blev annars Kristian Haynes förvisad upp på läktaren på Skarsjövallen. På fredagen får han se hela matchen från Vångavallens tomma läktare istället.

- Tyvärr, jag får stå mitt kast. Får sitta på läktaren och se matchen, så blir Alexander Tengryd och Magnus Andersson som får styra där nere. Ska inte vara någon större skillnad egentligen.

Träningarna har annars gått bra i veckan. Herman Hallberg som fick kliva av på grund av huvudskada i matchen mot Ljungskile SK - är åter tillbaka. Niklas Vesterlund är åter i truppen efter sitt skadefrånvaro.

Preliminär trupp:

Hampus Nilsson, Andreas Larsen, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Kasper Harletun, Anton Tideman, Muhammed-Ali Dhaini, Erik Andersson, Christian Thobo Køhler, Haris Brkic, Oscar Johansson, Herman Hallberg, Fatawu Safiu, Mattias Håkansson, Salif Camara Jönsson, Måns Söderqvist.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2 juli, 2020
Kategori: A-lag