Fotograf: Björn Sandberg

TFF-damerna åkte på en tung förlust på fredagskvällen i Helsingborg mot Eskilsminne IF. Ett effektivt Eskilsminne IF vann med 4-1.

4-1 till Eskilsminne IF speglade inte riktigt matchen, men mål förtjänar man inte - mål gör man.

- Man kan väl inte direkt säga att resultatet speglar matchen, vi hade väl 80% av bollinnehavet eller något sånt - men man ska ju göra något med bollen också, säger TFF-damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

- Tittar man enbart på resultatet så ser det ju ut som en rejäl utskåpning - men så var ju inte fallet.

Trots stort bollinnehav var det Eskilsminne IF som hade ledningen i paus. 1-0 till Eskilsminne blev snabbt 2-0 precis i början av andra halvlek.

- Rent spelmässigt så gör vi det bra, men de är oerhört effektiva i sina omställningar. Något som vi visste om att de var bra på.

- Vid deras 2-0-mål så kanske vi borde haft en straff i sekvensen innan, istället gör de mål. Sen hade vi ju flera bra avslut.

Efter 2-0-målet fick TFF-damerna sig en liten lektion i omställningar och effektivitet. 2-0 blev 3-0 och till och med 4-0.

Elin Engbe tröstmålade för gästande TFF med 20 minuter, men mer än så blev det inte. Trots några bra lägen så ville inte bolluslingen in.

- Men detta var inte riktigt vår match, vi får inte utdelning. Alla jobbar hårt, alla försöker och skapar lägen - men var inte vår match.

- Bara till att ta nya tag, nu har vi uppehåll. Det gäller att vinna nu, vi har inte råd att tappa så mycket mer. Rent spelmässigt är vi bra, vi ska bara få till skärpan lite mer.

Nästa seriematch för damerna är inte förrän den 8 augusti - borta mot Laholm.

Startuppställning:

Somea Polozen - Felicia Miller, Sandra Nilsson, Hanna Bauer, Edina Filekovic - Matilda Liljefors, Ebba Jahnfors, Elina Lenir, Minda Forsblom - Elisa Lang Nilsson, Hanna Lundell.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Matilda Svensson, Mathilda Roth, Emma Paulsson, Josefine Svensson, Linn Nilsson, Elin Engbe.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 juni, 2020
Kategori: A-lag