Fotograf: Björn Sandberg

Hemmapremiär på Vångavallen i Superettan för herrarna på tisdagskvällen. En sån där härlig sommarkväll med temperatur över 20 grader och strålande sol. Matchen skulle dock inte sluta särskilt soligt - utan det blev nämligen förlust, där gästande Östers IF gjorde matchens enda mål.

Trelleborgs FF - Östers IF, 0-1.

- Jag har inte sett målet i efterhand, men från min vinkel så känns det billigt, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Tror det är ett missförstånd och en konstig situation. Ingen som egentligen agerar och det ställer oss i den tidiga inledningen på matchen. Tror målet påverkar oss länge i matchen också, får inte till det, hittar inte rätt.

Efter det tidiga baklängesmålet var det ett skakigt och duellsvagt hemmalag på Vångavallen. Östers IF var egentligen först på alla bollar på det närmast perfekta gröna gräset.

- Vi är ju inte nöjda med attityden, inte duellspelet där vi inte plockar ut någonting egentligen ifrån i första halvlek. Där är ytor, där är plats - men vi måste visa en annan attityd om vi ska samla de bollarna.

Andra halvlek blev en liten uppsving annars efter några byten i paus. Precis som mot Halmstads BK i premiären kom Salif Camara Jönsson in, genast en injektion bland de blåklädda.

- Salif visar kraft och power, nästan hundraprocentig i allt han är inblandad i. Men det är viktigt att hitta en balansgång på hur mycket speltid. Det är ett jättevapen att ha när man vill förändra matcher med allt han har att erbjuda.

- Vi hämtar också kraft i paus och gör några andra förändringar. Får lite effekt i det och skapar tillräckligt mycket för att kvittera i matchen, det tycker jag. Stolpe in förra matchen, den fick vi in då - stolpe ut idag.

Om förra matchen var stolpe in - så var hemmapremiären mer stolpe ut. Inte bara för Mattias Håkanssons rungande boll i stolpen, utan också för att man blev bättre i andra halvlek och var kanske förtjänta av en kvittering.

Trots flera nästanläge så kom inte hemmalaget närmare än den där bollen i stolpen av Mattias Håkansson - stolpen och då ut.

- Hampus gör en räddning på skott utifrån, de har ett omställningsläge också - men har inte mycket mer än det på hela matchen. Vi har tillräckligt för att iallafall kvittera.

- Besvikelse sammantaget i prestationen över 90 minuter. Men vi gör ett bra försök i andra halvek.

Härnäst är det bortamatch mot Ljungskile SK - söndag 28 juni. 

- Vi har ingen tid att gråta över detta, utan sortera matchen och ta vad som var bra och mindre bra. Sen får vi blicka mot nästa match.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Isak Jönsson, Fredrik Liverstam (ut 45+2), Anton Tideman, Fritiof Björkén (ut 73) - Erik Andersson (ut 46), Herman Hallberg, Haris Brkic (ut 46), Mattias Håkansson - Måns Söderqvist, Fatawu Safiu.

Avbytare:

Andreas Larsen, Salif Camara Jönsson (in 46), Christian Thobo Køhler (in 46), Mouhammed-Ali Dhaini, Kasper Harletun (in 45+2), Totte Holmkvist.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 23 juni, 2020
Kategori: A-lag