Fotograf: Christer Thorell

TFF tog tre poäng i en efterlängtad seriepremiär i tisdags. Matchvinnare blev Mattias Håkansson, som inledde matchen på bänken, men blev inbytt och bröstade in segermålet. När trelleborgsff.se når honom över telefon två dagar senare känner han sig tillfreds med segern.

- Det blev väl en lite typisk premiärmatch, med nerver och så, säger Mattias Håkansson. Vi har inte spelat match på länge, och det var extra konstigt utan publik, så det var speciellt på alla sätt. Jag tycker ändå att vi gjorde precis vad vi sagt att vi ska göra och följde matchplan.

Vad var det ni hade sagt på förhand att ni skulle göra?
- Tanken var att vara kompakta i defensiven och inte släppa igenom något, inte ta för stora risker. Vi ville äta oss in i matchen, känna på det och komma in i det. Jag tycker vi gjorde det väldigt stabilt bakåt.

Vad betyder det att vinna en premiär?
- Det betyder ju väldigt mycket, säger Mattias Håkansson. Först och främst att åka och möta ett topptippat lag och slå dem på bortaplan och självförtroendet som det ger till gruppen, samtidigt är det ett kvitto på att det vi har tränat på har gett resultat. Det finns alltid mer att önska, men för att vara premiärmatch borta så är det riktigt bra.

Många supportrar har säkert undrat var lagen står efter tre månaders uppehåll från träningsmatcher, men för Mattias Håkansson som befunnit sig på Vångavallens träningsplan under veckorna var det ingenting i lagets prestation mot Halmstad som förvånade honom. Tvärtom så var det känslor från träningsplanen som besannades.

- Jag vet inte om jag kände någon ovisshet, för jag tycker att vi har tränat på bra, konstaterar Håkansson. Vi har känt på träningarna att vi höjer oss hela tiden, så jag blev inte så överraskad.

Hur tyckte du att ni stor er mot HBK?
- Jag läste i tidningen efteråt att de tyckte vi rånade dem på poäng. Visst hade de spelet till viss del, men jag tycker att vi växte in i matchen. Ju längre matchen gick, desto bättre offensivt blev vi, och defensivt var vi bra hela matchen. Vi ska inte be om ursäkt för att vi tog tre poäng där uppe, vi var väl värda det.

Mattias Håkansson inledde som sagt matchen på bänken, men efter första halvlek bytte han av Oskar Johansson på kanten. I 74:e minuten nickade Salif Camara Jönsson ned ett inlägg, vilket blev en perfekt assist till en friställd Mattias Håkansson vid andra stolpen.

- Jag tycker att jag gjorde en stabil insats hela tiden som jag spelade, från minut 46 till domaren blåste av, säger Mattias Håkansson. Jag var löpvillig och erbjöd mig att jobba stenhårt i defensiven. Målet betyder mycket för självförtroendet, särskilt när man får börja från sidan, då är det extra skönt få göra mål.

Hur kände du när du såg laguppställningen?
- Det är klart att man alltid blir besviken, jag är där för att spela fotboll. Samtidigt har de tagit ut det lag som de ansåg passade bra för den matchen. Det är bara en match av 30, och jag visste att någon gång kommer jag få tid och då måste jag vara redo. Det gäller att lägga fokus på att vara redo när man får tid. Är man inte redo då så kanske man inte presterar på topp, och då ökar risken för att vara sidan om även nästa match.

Superettan rullar vidare kommande vecka. Under midsommaraftons förmiddag tränade TFF på Vångavallen, midsommardag håller man ledigt innan nya träningspass väntar på söndag och måndag. På tisdag gästar Östers IF Vångavallen.

- Jag vet inte alls hur de (Öster) står, men det känns som att vi kan höja oss ett snäpp offensivt och spela lite mer än vi gjorde mot Halmstad, säger Håkansson. Nu har vi haft en match och blivit av med premiären, så nu tror jag att vi kan ha lite mer boll spela lite mer fotboll, samtidigt som vi ska behålla kompaktheten i defensiven.

Startar du?
- Man vill ju som sagt starta varje match, men jag kan inte påverka mer än vad jag gör på träningarna. Man får lita på at tränarna tar ut det lag som de tror passar bäst för den matchbild som väntar. Det går inte att älta att man sitter på bänken ibland, sär är det i fotboll. Man måste fokusera på att göra sig redo för att göra dig själv rättvis när man får chansen, avslutar Mattias Håkansson.

Trelleborgs FF – Östers IF går av stapeln på tisdag klockan 19:00 på Vångavallen. Kampen följs via Dplay.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 19 juni, 2020
Kategori: A-lag