Fotograf: Björn Sandberg

Det spelades ett litet derby på Vångavallen på torsdagskvällen. Ett derby i form av träningsmatch mellan damerna och Malmö FFs dito. En match som slutade oavgjort 1-1, detta efter att Malmö FF kvitterat på matchens sista spark.

- Vi möter ett bra Malmö FF, ett liknande motstånd som vi kommer stöta på senare i serien mot bland annat Eskilsminne, typ den kvaliteten, säger damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

Träningsmatchen var viktig för framtida tuffa matcher i Division 1 Södra. På fredag i nästa vecka är det bortamatch mot just Eskilsminne IF.

- Det var bra att få en sån här match innan. Vi har väl lite mer framåt att önska i bland annat passningsspel. Vi har lite för bråttom i det offensiva spelet, vill hitta den avgörande passen för tidigt. Det farliga som MFF har är via fasta situationer med deras Malin Gunnarsson. Hon har bra hörnor och frisparkar.

- Vi försöker mer i första halvlek med att lyfta upp bollen, men det dör ut ganska så snabbt. Vi får istället jaga boll för det är bollskickliga Malmö-spelare. Vi slarvar för mycket och har för bråttom.

Det var som sagt träningsmatch och med träningsmatch kommer det oftast mycket byten - så även i torsdagens derby. Alla som var friska fick mer eller mindre speltid, men med mycket byten följer också sämre kvalitet i matchen.

- I andra halvlek blir det förryckt med alla byten och hela den biten. Det var sagt att vi skulle lufta alla som var friska, vilket vi gör. Sen vissa lite mer speltid än andra, men det förrycker.

Emma Paulsson gjorde TFF-damernas mål i den 79e matchminuten. Ett vackert mål som hon lobbade in över MFF-målvakten. Tyvärr kvitterade dock då Malmö FF och det på matchens sista spark.

- Kanske ett rättvist resultat, det är det nog. Men det var en bra genomkörare och en bra match med ett bra tempo. Men vi ser ju också att vi har en del att jobba med framåt, ha tålamod.

- Elisa kanske skulle haft en straff, de river och sliter i henne i straffområdet i början av matchen. Men ja, så är det, ibland får man den och ibland inte. Vi kan ta den nästa fredag istället.

Och på fredag i nästa vecka fortsätter damerna i sitt Division 1 Södra mot då Eskilsminne IF.

Startuppställning:

Somea Polozen - Felicia Miller, Sandra Nilsson, Hanna Bauer, Edina Filekovic - Hanna Lundell, Ebba Jahnfors, Elina Lenir, Matilda Liljefors - Elin Engbe, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Erika Nykaer, Rebecka Söholt, Sofie Alerskans, Hanna Ålderstam, Mathilda Roth, Emma Paulsson, Josefine Svensson, Linn Nilsson, Mathilda Svensson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 18 juni, 2020
Kategori: A-lag