Fotograf: Björn Sandberg

En historiskt lång försäsong är nu slut - på tisdagen smäller det!

Premiär i Superettan för herrarna, borta mot Halmstads BK. En Superetta-säsong som redan är historisk börjar på klassiska Örjans Vall i Halmstad - avspark 19:00.

- Såklart är det skönt att komma igång, det är ju känslan. Förväntningarna på matchen är väl annars att HBK är seriefavoriter och att det blir en inspirerande och härlig första utmaning, säger Kristian Haynes inför premiärmatchen.

- Det är ett gediget HBK. Men det kanske passar oss bra att möta dem nu direkt, jag är positiv till utmaningen - vi ser bara möjligheter.

Inga matcher sedan början på mars, det är såklart extra svårt för alla att veta var motståndarlagen står i denna ovissa premiär. En ovisshet som kanske ändå inte är en nackdel alltid.

- Det är såklart svårt att veta var lagen står - eftersom det inte spelats några matcher på länge. De gjorde några matcher i bland annat Svenska cupen och vi hann med några träningsmatcher. Men, det enda man kan göra är att fokusera på sitt eget och det blir extra viktigt nu.

Efter träning, träning, träning och åter träning så är det match. Träningsförutsättningarna inför premiären har ju annars varit fantastiska, med perfekta gräsplaner på Vångavallen och sommarvärme.

- Helt fantastiska träningsförutsättningar, men man såg i premiären av Allsvenskan bland annat att en del fick krampkänningar tidigt.

Premiären av Superettan har skjutits fram lite mer än två månader på grund av Corona-pandemin - men nu är det äntligen dags för riktig fotboll.

- Jag hoppas och tror att vi gjort rätt i våra förberedelser. Härligt att det börjar med en kvällsmatch på ett somrigt Örjans Vall, avslutar Kristian Haynes.

Som alla vet vid detta laget så spelas matchen utan publik - men du kan se den ändå!

Alla matcher i Superettan visas ju på Dplay. Har du inte skaffat Dplay är det hög tid nu, via länken här så stöttar du samtidigt Trelleborgs FF.

Matchen Halmstads BK - Trelleborgs FF i omgång 1 av Superettan 2020 har avspark 19:00 på Örjans Vall i Halmstad.

Det är egentligen bara Bozidar Velickovic som är borta en längre tid på grund av skada. 

Preliminär trupp:

Andreas Larsen, Hampus Nilsson, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Anton Tideman, Totte Holmqvist, Kasper Harletun, Oscar Johansson, Mattias Håkansson, Haris Brkic, Christian Thobo Köhler, Herman Hallberg, Erik Andersson, Jacob Christiansen, Salif Camara Jönsson, Måns Söderqvist, Fatawu Safiu.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 juni, 2020
Kategori: A-lag