Fotograf: Björn Sandberg

Strålande sol och temperatur över 20 grader på söndagen - när TFF-damerna hade sin premiär hemma på Vångavallen.

Inför tomma läktare blev det seger 5-0 mot ett ungt Dösjöbro IF i division 1 Södra Götaland.

Efter lite slarv och ringrost så stod det 3-0 i paus där Minda Forsblom, Sandra Nilsson och Rebecka Söholt gjorde målen. I andra halvlek utökade Hanna Lundell och Elin Engbe gjorde sista målet.

- Äntligen igång, verkligen äntligen igång. I början ville vi lite för mycket, slarvade lite för mycket - i passningsspelet framför allt. Något som vi brukar vara säkra på - men det är tre poäng som är det viktigaste, säger TFF-damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

- I första halvlek var det inte speciellt bra på den biten. Vi driver inte riktigt tempot på bollen som jag vill, nästan att vi varit vassare på träning - där det varit bättre tempo än idag. Visst man ska vara två för att dansa, men tycker väl ändå att vi ska kunna driva det lite mer.

Första riktiga matchen sedan början på april, så det var såklart lite ovant på sina ställen. Motståndarna Dösjöbro IF kom med ett ungt lag, men kämpade på bra i hettan på Vångavallen, bland annat hade de en fantastiskt duktig målvakt. 

- Vi har hållit på att träna, träna, träna och träna. Det är inte samma som att möta ett riktigt motstånd såklart.

- Ett ungt Dösjöbro IF som ligger lågt i sina positioner. De kommer kanske få det tufft, men de kämpar på bra och har en riktigt duktig målvakt som håller ner siffrorna också - samtidigt som vi inte håller uppe koncentrationen kanske i avsluten.

Fem olika målskyttar i matchen, vilket alltid är ett styrkebesked. Inget av målen gjordes av Elisa Lang Nilsson eller Anna Plantin - två tjejer som är kända för sina näsor för mål. Förutom målen hade hemmalaget två träffar i virket i andra halvlek.

- Fem målskyttar, men ändå gör inte Elisa Lang Nilsson eller Anna Plantin mål som är notoriska målskyttar, så det är starkt såklart.

- Vi har nött fasta situationer och idag gör vi två mål på det, kanske att vi skulle gjort fler också. Gäller att vara fokuserade på det vi gör.

Premiären avklarad, nu väntar en träningsmatch i veckan och sedan Eskilsminne IF på bortaplan i serien.

- Vi möter Malmö FF i en träningsmatch på torsdag kl 19:00, förhoppningsvis lite tempo och mer fysiskt motstånd.

- Tre poäng - och det är det allra viktigaste idag, en bra match att starta med. Skönt för hela föreningen att starta tävlingsmatcherna med en vinst.

Startuppställning:

Somea Polozen - Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Hanna Bauer, Rebecka Söholt - Emma Paulsson, Elina Lenir, Ebba Jahnfors, Minda Forsblom - Elisa Lang Nilsson, Anna Plantin.

Avbytare:

Emy Alerskans, Sofie Alerskans, Mathilda Roth, Josefine Svensson, Elin Engbe, Linn Nilsson, Hanna Lundell.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 14 juni, 2020
Kategori: A-lag